Ingrediencie
- 60 g práškového cukru
- 120 g masla
- 180 g hladkej múky špeciál
- 6 g vanilínového cukru
- 6 g postrúhanej citrónovej kôry Dr.Oetker ( finesa)
- 1 žĺtok
- na náplň:
- 150 g marhuľového džem u
- 5 g citrónovej arómy
- 30 g pomarančového sanqicku
- 50 g mletých vlašských orechov
- na dokončenie:
- 200 g marcipánu Dr.Oetker
- 200 g bielej poťahovej hmoty Dr.Oetker
- 10 g mandľovej arómy
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Citrónovo pomarančové koláčiky s marcipánom
Múku a cukor práškový preosejeme, pridáme nakrájané maslo, vanilínový cukor, citrónovú kôru a žĺtok. Vypracujeme hladké cesto, necháme ho odležať asi 2 h, vyvaľkáme na plát hrubý 3 mm, vykrajujeme koláčiky, ktoré ukladáme na suchý plech. Pečieme pri teplote 180 °C do svetlohnedej farby približne 5 -7 minút. Na náplň zmiešame marhuľový džem s pomarančovým sirupom, pridáme citrónovú arómu a mleté vlašské orechy. Po vychladnutí korpusu naň nastriekame citrónovo pomarančovú náplň a priložíme druhý diel z marcipánu s vyrazenou ozdobou. Namiesto marcipánu môžeme použiť bielu poťahovú hmotu s mandľovou príchuťou. Vhodne dozdobíme.
Šéfkuchár: Jozefina Zaukolcová | Recept z epizódy: 07. 12. 2015
Ingrediencie
- 60 g práškového cukru
- 120 g masla
- 180 g hladkej múky špeciál
- 6 g vanilínového cukru
- 6 g postrúhanej citrónovej kôry Dr.Oetker ( finesa)
- 1 žĺtok
- na náplň:
- 150 g marhuľového džem u
- 5 g citrónovej arómy
- 30 g pomarančového sanqicku
- 50 g mletých vlašských orechov
- na dokončenie:
- 200 g marcipánu Dr.Oetker
- 200 g bielej poťahovej hmoty Dr.Oetker
- 10 g mandľovej arómy
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame