Citrónovo pomarančové koláčiky s marcipánom - Tajomstvo mojej kuchyne

Citrónovo pomarančové koláčiky s marcipánom

Maspoma

Múku  a cukor práškový preosejeme, pridáme nakrájané maslo, vanilínový cukor, citrónovú kôru a žĺtok. Vypracujeme hladké cesto, necháme ho odležať asi 2 h, vyvaľkáme na plát hrubý  3 mm, vykrajujeme koláčiky, ktoré ukladáme na suchý plech.  Pečieme pri teplote 180 °C do svetlohnedej farby približne 5 -7 minút. Na náplň zmiešame marhuľový džem s pomarančovým sirupom, pridáme citrónovú arómu a mleté vlašské orechy. Po vychladnutí korpusu naň nastriekame citrónovo pomarančovú náplň a priložíme druhý diel z  marcipánu s vyrazenou ozdobou. Namiesto marcipánu môžeme použiť bielu poťahovú hmotu s mandľovou príchuťou. Vhodne dozdobíme.

Maspoma

Šéfkuchár: Jozefina Zaukolcová | Recept z epizódy: 07. 12. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu