Ingrediencie
- na cesto:
- 230 g hladkej múky
- 70 g práškového cukru
- 1 bal. vanilkového cukru Dr. Oetker
- 140 g masla
- 1 žĺtok
- 1 PL rumu
- citrónová šťava podľa chuti
- na krém:
- 100 g jogurtu
- 120 g masla
- 2 vajcia + 3 žĺtky
- 134 g kryštálového cukru
- 150 ml citrónovej šťavy
- 1 PL hladkej múky
- práškový cukor na sneh z bielkov (cca 60g na jeden bielok)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Citrónové Tartaletky
Postup: Všetky suroviny na cesto zmiešame a necháme hodinu v chlade odpočinúť. Cesto rozvaľkáme a plníme do formičiek. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 10 minút. Vo vodnom kúpeli roztopíme maslo, pridáme jogurt, premiešame a odstavíme. V druhej miske nad parou vymiešame vajíčka so žĺtkami, cukrom, primiešame citrónovú šťavu a miešame nad parou asi 10 minút. Pridáme maslo s jogurtom a miešame ešte 5 minút. Môžeme zahustiť 1 PL múky. Nalejeme do formičiek a pečieme 20 minút. Zo zvyšných bielkov ušľaháme spolu s cukrom (60 g na jeden bielok) tuhý sneh, nastriekame na upečené Tartaletky a dáme do rúry zapiecť pri 140 stupňov Celzia.
Šéfkuchár: Andrea Lukáčová | Recept z epizódy: 09. 04. 2017
Ingrediencie
- na cesto:
- 230 g hladkej múky
- 70 g práškového cukru
- 1 bal. vanilkového cukru Dr. Oetker
- 140 g masla
- 1 žĺtok
- 1 PL rumu
- citrónová šťava podľa chuti
- na krém:
- 100 g jogurtu
- 120 g masla
- 2 vajcia + 3 žĺtky
- 134 g kryštálového cukru
- 150 ml citrónovej šťavy
- 1 PL hladkej múky
- práškový cukor na sneh z bielkov (cca 60g na jeden bielok)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame