Ingrediencie
- 100 g horkej čokolády,
- 200 g zmesi orechov (vlašské, kešu, lieskové) a brusníc,
- 200 g mäkkého masla,
- 150 g kryštálového cukru,
- 1 bal vanilínového cukru,
- 4 vajcia,
- 200 g hladkej múky,
- 3 KL kypriaceho prášku do pečiva,
- 2 PL kakaa,
- 200 g bieleho jogurtu,
- 1 Tmavá poleva Dr. Oetker
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Čierna bábovka
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť, orechy a brusnice nasekáme nahrubo, maslo s cukrom a vanilínovým cukrom ušľaháme. Postupne pridávame po jednom vajcia tak, že každé šľaháme asi pol minúty. Múku zmiešame s kypriacim práškom a kakaom a po lyžičkách vmiešavame do hmoty. Potom vmiešame jogurt, rozpustenú čokoládu a nakoniec vareškou orechovú zmes. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 50-60 minút. Po vychladnutí oblejeme tmavou čokoládovou polevou Dr. Oetker a ozdobíme celými orechmi a brusnicami.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 04. 03. 2012
Ingrediencie
- 100 g horkej čokolády,
- 200 g zmesi orechov (vlašské, kešu, lieskové) a brusníc,
- 200 g mäkkého masla,
- 150 g kryštálového cukru,
- 1 bal vanilínového cukru,
- 4 vajcia,
- 200 g hladkej múky,
- 3 KL kypriaceho prášku do pečiva,
- 2 PL kakaa,
- 200 g bieleho jogurtu,
- 1 Tmavá poleva Dr. Oetker
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame