Ingrediencie
- 2 vajcia
- 80 g cukru
- 1 bal. vanilínového cukru
- 130 g hladkej múky
- ½ KL kypriaceho prášku do pečiva
- 1 PL kakaa
- ½ KL rumovej arómy Dr. Oetker
- 200 g lieskových orieškov
- +
- múka a maslo na vymastenie formy
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Chrumkavé orieškové sušienky
V mise vyšľaháme vajcia, cukor a vanilínový cukor. Múku, prášok do pečiva, kakao a rumovú arómu zmiešame v druhej miske a postupne vmiešavame do vaječnej zmesi. Nakoniec ručne primiešame celé lieskové oriešky, ktoré sme predtým opiekli nasucho v rúre a ošúpali. Formu na muffiny vymastíme a vysypeme múkou a nalejeme do nej pripravené cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 25 minút.
Upečené muffiny necháme vychladnúť a potom ich opatrne nakrájame na tenké pláty (z jednej muffiny asi 5 plátkov). Na plech dáme papier na pečenie a plátky poukladáme . Necháme sušiť v teplej rúre asi 45 minút.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 07. 12. 2015
Ingrediencie
- 2 vajcia
- 80 g cukru
- 1 bal. vanilínového cukru
- 130 g hladkej múky
- ½ KL kypriaceho prášku do pečiva
- 1 PL kakaa
- ½ KL rumovej arómy Dr. Oetker
- 200 g lieskových orieškov
- +
- múka a maslo na vymastenie formy
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame