Ingrediencie
- na cesto:
- 150 g posekaných orechov
- 130 g sušených posekaných marhúľ
- 150 g kondenzovaného ovocia
- 50 g ananásu naloženého v rume
- 180 g hladkej múky
- 50 g cukru
- 1 ČL prášku do pečiva Dr. Oetker
- 1/2 ČL škorice
- ½ ČL mletých klinčekov
- ½ ČL mletého nového korenia
- 100 g masla
- 3 vajcia
- 3 PL rumu
- džem na potretie
- 2 PL mandľových lupienkov
- na mousse:
- 2 bal. škoricového cukru
- 2 PL mascarpone
- 1 smotanu na šľahanie (250ml)
- 2-3 kvapky rumu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Chlebíček biskupa Martina
Maslo s cukrom vymiešame dopenista. Postupne pridáme vajcia, rum, múku s práškom do pečiva, orechy, ovocie a koreniny. Cesto vložíme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri 180 stupňoch Celzia asi 45 minút. Po upečení vrch potrieme džemom, celý koláč zabalíme do alobalu a necháme chvíľku odpočívať. Na záver môžeme posypať mandľovými lupienkami. Podávame s moussom, ktorý si pripravíme zo šľahačky, ktorú mixérom vyšľaháme so škoricovým cukrom, pridáme mascarpone a môžeme dochutiť pár kvapkami rumu.
Šéfkuchár: Martin Madej | Recept z epizódy: 09. 12. 2017
Ingrediencie
- na cesto:
- 150 g posekaných orechov
- 130 g sušených posekaných marhúľ
- 150 g kondenzovaného ovocia
- 50 g ananásu naloženého v rume
- 180 g hladkej múky
- 50 g cukru
- 1 ČL prášku do pečiva Dr. Oetker
- 1/2 ČL škorice
- ½ ČL mletých klinčekov
- ½ ČL mletého nového korenia
- 100 g masla
- 3 vajcia
- 3 PL rumu
- džem na potretie
- 2 PL mandľových lupienkov
- na mousse:
- 2 bal. škoricového cukru
- 2 PL mascarpone
- 1 smotanu na šľahanie (250ml)
- 2-3 kvapky rumu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame