Cheesecake s pomarančmi - Tajomstvo mojej kuchyne

Cheesecake s pomarančmi

Maspoma

Postup: Sušienky nadrvíme na malé kúsky. Prstami vmiešame maslo izbovej teploty, akoby sme tvorili mrveničku. Nasypeme ju do maslom vymastenej formy vrátane okrajov (aby koláč držal kraj) a utlačíme. Vložíme do rúry predhriatej na 160 stupňov Celzia a asi po 5 minútach vyberieme. Medzitým zmiešame mascarpone so žĺtkami, trstinovým cukrom, vanilkovým cukrom, šťavou a kôrou z pomaranča a vanilkovým pudingom. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahané a jemne posolené bielky. Zmes vlejeme na cesto a necháme asi 5 minút odstáť, aby sa vstrebala do sušienok. Potom vrátime späť do rúry a asi hodinu pečieme pri teplote 160 stupňoch Celzia do zlatista. Ak vložíme do rúry rajnicu s vodou, povrch nepopraská. Na posledných 15 minút ešte ozdobíme povrch cheesecaku plátkami pomaranča a necháme zapiecť. Po úplnom vychladnutí dáme cheesecake odležať do chladničky najmenej na 8 hodín.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 22. 01. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu