Ingrediencie
- 200 g celozrnných sušienok
- 100 g masla
- 750 g mascarpone
- 4 vajcia
- 80 g trstinového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 PL šťavy a kôry z pomaranča
- 1 vanilkový puding
- 3 pomaranče
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Cheesecake s pomarančmi
Postup: Sušienky nadrvíme na malé kúsky. Prstami vmiešame maslo izbovej teploty, akoby sme tvorili mrveničku. Nasypeme ju do maslom vymastenej formy vrátane okrajov (aby koláč držal kraj) a utlačíme. Vložíme do rúry predhriatej na 160 stupňov Celzia a asi po 5 minútach vyberieme. Medzitým zmiešame mascarpone so žĺtkami, trstinovým cukrom, vanilkovým cukrom, šťavou a kôrou z pomaranča a vanilkovým pudingom. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahané a jemne posolené bielky. Zmes vlejeme na cesto a necháme asi 5 minút odstáť, aby sa vstrebala do sušienok. Potom vrátime späť do rúry a asi hodinu pečieme pri teplote 160 stupňoch Celzia do zlatista. Ak vložíme do rúry rajnicu s vodou, povrch nepopraská. Na posledných 15 minút ešte ozdobíme povrch cheesecaku plátkami pomaranča a necháme zapiecť. Po úplnom vychladnutí dáme cheesecake odležať do chladničky najmenej na 8 hodín.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 22. 01. 2017
Ingrediencie
- 200 g celozrnných sušienok
- 100 g masla
- 750 g mascarpone
- 4 vajcia
- 80 g trstinového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 PL šťavy a kôry z pomaranča
- 1 vanilkový puding
- 3 pomaranče
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame