Cheesecake Monika - Tajomstvo mojej kuchyne

Cheesecake Monika

Maspoma

Rúru predhrejeme na 170°C. Na dno rúry položíme široký plech na pečenie, pretože pri pečení koláča môže časť tuku vytiecť. Sušienky nadrobno podrvíme, zmiešame s cukrom a roztopeným maslom. Okrúhlu formu s priemerom 24 cm vystelieme papierom na pečenie, pričom hmotu na korpus  potiahneme aj po okrajoch. Korpus predpečieme v rúre vyhriatej   na 170°C asi 5-8 minút. Tvaroh a smotanovú nátierku vymiešame s cukrom, postupne po jednom pridáme vajcia,  kyslú smotanu a nakoniec vanilku. Vylejeme na predpečený korpus a pečieme pri 150°C približne 60-70 minút.  Koláč je upečený, keď sa plnka zvrchu nelepí, môže aj trochu zhnednúť. Vychladnutý koláč posypeme precedenými zaváranými čučoriedkami. Pripravíme polevu tak, že do šťavy zo zaváraných  čučoriedok pridáme Zlatý klas, rozmixujeme a uvaríme. Pripravenou polevou polejeme cheesecake a necháme poriadne stuhnúť, ideálne cez noc.

Maspoma

Šéfkuchár: | Recept z epizódy: 16. 02. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu