Ingrediencie
- 1 kg hladkej múky,
- 200 g polohrubej múky,
- 5 vajec,
- 200 g cukru,
- štipka soli,
- 500 ml mlieka,
- 1,5 kocky droždia,
- 125 g masla,
- hrsť hrozienok,
- 1 vanilkový cukor,
- mletý badián,
- kôra z 1 citróna,
- 1 vajce a trošku mlieka na potretie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Calta
Z trošky mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Zo všetkých ingrediencií vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť asi 40 minút. Potom cesto rozdelíme na 2 časti, vytvarujeme asi 90 cm dlhé šúľky, ktoré zapletieme. Uložíme do hlbšieho plechu a znovu necháme podkysnúť, potom potrieme vajcom s troškou mlieka a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch asi 10 minút, potom znížime na 180 stupňov a dopekáme 30 minút.
Šéfkuchár: Mária Gažiová | Recept z epizódy: 22. 03. 2015
Ingrediencie
- 1 kg hladkej múky,
- 200 g polohrubej múky,
- 5 vajec,
- 200 g cukru,
- štipka soli,
- 500 ml mlieka,
- 1,5 kocky droždia,
- 125 g masla,
- hrsť hrozienok,
- 1 vanilkový cukor,
- mletý badián,
- kôra z 1 citróna,
- 1 vajce a trošku mlieka na potretie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame