Ingrediencie
- na cesto:
- 280 g žĺtkov
- 260 g práškového cukru
- 250 g bielkov
- 50 g hladkej múky
- 50 g zemiakového škrobu
- 100 g masla
- na mrveničku:
- 100 g kyslej smotany
- 100 g hladkej múky (môžeme dosypať podľa potreby)
- 100 g masla izbovej teploty
- 100 g práškového cukru
- +
- 300 g jahôd
- 30 g medu
- 10 g zázvoru
- 1 vanilkový cukor
- 1 pomaranč
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bublanina s pečenými jahodami a zázvorom
Nahrejeme panvicu, pridáme nakrájané jahody, med, na plátky nakrájaný zázvor a necháme skaramelizovať. Dochutíme vanilkovým cukrom, pomarančovou kôrou a odstavíme.
Suroviny na mrveničku zmiešame a necháme poriadne stuhnúť.
Žĺtky vymiešame s 200 g cukru do penista, pridáme múku, škrob, maslo a premiešame. Z bielkov a zvyšku cukru vyšľaháme sneh a zľahka primiešame k cestu. Cesto vylejeme na vymastený plech, na vrch dáme jahodovú zmes a nastrúhame mrveničku. Pečieme v rúre vyhriatej na 175°C asi 35-50 minút.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 10. 05. 2021
Ingrediencie
- na cesto:
- 280 g žĺtkov
- 260 g práškového cukru
- 250 g bielkov
- 50 g hladkej múky
- 50 g zemiakového škrobu
- 100 g masla
- na mrveničku:
- 100 g kyslej smotany
- 100 g hladkej múky (môžeme dosypať podľa potreby)
- 100 g masla izbovej teploty
- 100 g práškového cukru
- +
- 300 g jahôd
- 30 g medu
- 10 g zázvoru
- 1 vanilkový cukor
- 1 pomaranč
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame