Ingrediencie
- 125 ml mlieka
- 2 PL smotany na šľahanie
- 2 PL kryštálového cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 čerstvé droždie (42 g)
- 250 g bezlepkovej múky, vhodnej na kysnuté cesto
- štipka soli
- 1 žĺtok
- 75 ml oleja
- 400 g marhúľ
- 1 bal. škoricového cukru
- Suroviny mrvenička:
- 2 PL práškového cukru
- 2 PL bezlepkovej krupice
- 20 g zmäknutého masla (izbovej teploty)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bezlepkový marhuľový kysnutý koláč
V malom hrnčeku na miernom ohni zohrejeme mlieko, smotanu, zmiešame všetok cukor, aj vanilkový a navrch rozmrvíme droždie. Kvások necháme chvíľu postáť.
Do nádoby kuchynského robota dáme múku, soľ, žĺtok aj olej. Premiešame a postupne vlievame pripravené vlažné mlieko s droždím. Dôkladne vymiesime vláčne cesto. Bezlepkové cesto (na rozdiel od klasického cesta z múky s lepkom) nenechávame kysnúť, ale hneď s cestom pracujeme. Vyformujeme koláč alebo koláčiky a kysnúť ich nechávame až na plechu, minimálne 1 hodinu. Na vrch poukladáme marhule, posypeme ich škoricovým cukrom. Maslo, cukor a bezlepkovú krupicu zmiešame, vznikne nám mrvenička, ktorú postupne drobíme na koláč. Koláč vložíme do rozohriatej rúry a pečieme pri 175 stupňoch asi 30 až 35 minút.
Šéfkuchár: Alžbeta Švorcová | Recept z epizódy: 13. 06. 2016
Ingrediencie
- 125 ml mlieka
- 2 PL smotany na šľahanie
- 2 PL kryštálového cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 čerstvé droždie (42 g)
- 250 g bezlepkovej múky, vhodnej na kysnuté cesto
- štipka soli
- 1 žĺtok
- 75 ml oleja
- 400 g marhúľ
- 1 bal. škoricového cukru
- Suroviny mrvenička:
- 2 PL práškového cukru
- 2 PL bezlepkovej krupice
- 20 g zmäknutého masla (izbovej teploty)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame