Bezlepkový marhuľový kysnutý koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Bezlepkový marhuľový kysnutý koláč

Maspoma

V malom hrnčeku na miernom ohni zohrejeme mlieko, smotanu,  zmiešame všetok cukor, aj vanilkový a navrch rozmrvíme droždie. Kvások necháme chvíľu postáť.

Do nádoby kuchynského robota dáme múku, soľ, žĺtok aj olej. Premiešame a postupne vlievame pripravené vlažné mlieko s droždím. Dôkladne vymiesime vláčne cesto. Bezlepkové cesto (na rozdiel od klasického cesta z múky s lepkom) nenechávame kysnúť, ale hneď s cestom pracujeme. Vyformujeme koláč alebo koláčiky a kysnúť ich nechávame až na plechu, minimálne 1 hodinu. Na vrch poukladáme marhule,  posypeme ich škoricovým cukrom. Maslo, cukor a bezlepkovú krupicu zmiešame,  vznikne nám mrvenička, ktorú postupne drobíme na koláč. Koláč vložíme do rozohriatej rúry a pečieme pri 175 stupňoch asi 30 až 35 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Alžbeta Švorcová | Recept z epizódy: 13. 06. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu