Ingrediencie
- na cesto:
- 300 g bezlepkovej zmesi na kysnuté cesto (Liana)
- 50 g kryštálového cukru
- 1 vajce
- 250 ml teplej vody alebo mlieka
- 15 g droždia
- 50 g roztopeného masla alebo oleja
- na posýpku:
- 50 g bezlepkovej zmesi na kysnuté cesto (Liana)
- 50 g polomäkkého masla
- 2 PL kryštálového cukru
- 1 škoricový cukor (Liana)
- +
- marhule, slivky, broskyne (zavárané, mrazené, čerstvé)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bezlepkový kysnutý ovocný koláč s posýpkou
Na cesto pripravíme kvások z polovice teplej vody alebo mlieka, asi 20 g cukru, droždia a necháme ho 10 minút kysnúť. Do misky dáme 200 g bezlepkovej zmesi, zvyšný cukor (30 g), vajce, zvyšok vody alebo mlieka, roztopené maslo a pripravený kvások. Všetko spolu dôkladne premiešame. Pridáme zvyšok bezlepkovej zmesi a miešame (najlepšie elektrickým mixérom alebo ručne) asi 3 minúty. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste asi 30 minút, aby zdvojnásobilo svoj objem. Potom ho vyvaľkáme na pracovnej doske posypanej bezlepkovou zmesou a uložíme na vymastený plech. Necháme ešte 10 minút podkysnúť. Na posýpku zmiešame bezlepkovú zmes, maslo, cukor a škoricový cukor, dobre premiešame (najlepšie rukou). Na cesto poukladáme odkvapkané ovocie a vrch posypeme posýpkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180-190 stupňov Celzia asi 15-20 minút, resp. do zlatista.
Šéfkuchár: Dagmar Valouchová | Recept z epizódy: 13. 04. 2019
Ingrediencie
- na cesto:
- 300 g bezlepkovej zmesi na kysnuté cesto (Liana)
- 50 g kryštálového cukru
- 1 vajce
- 250 ml teplej vody alebo mlieka
- 15 g droždia
- 50 g roztopeného masla alebo oleja
- na posýpku:
- 50 g bezlepkovej zmesi na kysnuté cesto (Liana)
- 50 g polomäkkého masla
- 2 PL kryštálového cukru
- 1 škoricový cukor (Liana)
- +
- marhule, slivky, broskyne (zavárané, mrazené, čerstvé)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame