Bezlepkový kysnutý ovocný koláč s posýpkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Bezlepkový kysnutý ovocný koláč s posýpkou

Maspoma

Na cesto pripravíme kvások z polovice teplej vody alebo mlieka, asi 20 g cukru, droždia a necháme ho 10 minút kysnúť. Do misky dáme 200 g bezlepkovej zmesi, zvyšný cukor (30 g),  vajce, zvyšok vody alebo mlieka, roztopené maslo a pripravený kvások. Všetko spolu dôkladne premiešame. Pridáme zvyšok bezlepkovej zmesi a miešame (najlepšie elektrickým mixérom alebo ručne) asi 3 minúty. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste asi 30 minút, aby zdvojnásobilo svoj objem. Potom ho vyvaľkáme na pracovnej doske posypanej bezlepkovou zmesou a uložíme na vymastený plech. Necháme ešte 10 minút podkysnúť. Na posýpku zmiešame bezlepkovú zmes, maslo, cukor a škoricový cukor, dobre premiešame (najlepšie rukou). Na cesto poukladáme odkvapkané ovocie a vrch posypeme posýpkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180-190 stupňov Celzia asi 15-20 minút, resp. do zlatista.

Maspoma

Šéfkuchár: Dagmar Valouchová | Recept z epizódy: 13. 04. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu