Ingrediencie
- na cesto:
- 300 g bezlepkovej zmesi na kysnuté cesto (Liana)
- 50 g kryštálového cukru
- 1 vajíčko
- 250 ml vlažného mlieka alebo vody
- 15 g droždia
- 50 g roztopeného masla alebo oleja
- na plnku:
- 3 PL pudingu Mliečna čokoláda (Liana Exlusive)
- 1 PL kakaa tmavého ( Liana Exlusive)
- 5-6 PL kryštálového cukru
- 50 ml oleja alebo masla
- 1 vajce na potretie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bezlepkový kakaový závin
Na cesto pripravíme kvások z polovice teplej vody alebo mlieka, asi 20 g cukru, droždia a necháme ho 10 minút kysnúť. Do misky dáme 200 g bezlepkovej zmesi, zvyšný cukor (30 g), vajce, zvyšok vody alebo mlieka a pripravený kvások. Všetko spolu dôkladne premiešame. Pridáme zvyšok bezlepkovej zmesi a miešame asi 3 minúty. Nakoniec vlejeme roztopené maslo a ešte krátko premiesime. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste asi 20 minút, aby zdvojnásobilo svoj objem. Po vykysnutí rozvaľkáme na obdĺžnik. Zmiešame pudingový prášok, kakao a cukor. Cesto polejeme rovnomerne maslom alebo olejom, posypeme kakaovou plnkou, stočíme do závinu, okraje podložíme pod závin a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme olejom, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ešte 15-20 minút podkysnúť na teplom mieste. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180-190 stupňov Celzia asi 15-20 minút, resp. do zlatista. Ihneď po upečení potrieme vodou a necháme vychladnúť.
Šéfkuchár: Bezlepkový kakaový závin | Recept z epizódy: 13. 04. 2019
Ingrediencie
- na cesto:
- 300 g bezlepkovej zmesi na kysnuté cesto (Liana)
- 50 g kryštálového cukru
- 1 vajíčko
- 250 ml vlažného mlieka alebo vody
- 15 g droždia
- 50 g roztopeného masla alebo oleja
- na plnku:
- 3 PL pudingu Mliečna čokoláda (Liana Exlusive)
- 1 PL kakaa tmavého ( Liana Exlusive)
- 5-6 PL kryštálového cukru
- 50 ml oleja alebo masla
- 1 vajce na potretie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame