Ingrediencie
- 3 vajcia
- 150 g trstinového cukru
- 10 PL masla
- 2 zrelé banány
- 150 g rozvarenej jazmínovej ryže
- 100 g strúhaného kokosu
- 200 g kukuričnej múky
- 50 g čokolády s vysokým obsahom kakaa
- 50 g čokolády s vysokým obsahom kakaa
- štipka soli
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bezlepková ryžovo – banánová bábovka
Do kuchynského robota dáme vajcia s cukrom, spustíme metličky na vysoké obrátky a šľaháme tak dlho, kým sa zmes nezmení na hustú penu. Pridáme rozpustené maslo, banány a opäť šľaháme pri vysokej rýchlosti. Zrelé banány v zmesi úplne rozmixujeme. Pridáme rozvarenú ryžu a opäť premiešame. Kukuričnú múku zmiešame so štipkou soli, práškom do pečiva a pridáme do cesta. Nakoniec vsypeme nasekanú čokoládu, kokos a premiešame. Hotové cesto vlejeme do formy na bábovku, ktorú vymastíme maslom a vysypeme kokosom. Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C asi 40 minút. Bábovka je hotová, keď sa cesto nelepí na vidličku.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 25. 10. 2020
Ingrediencie
- 3 vajcia
- 150 g trstinového cukru
- 10 PL masla
- 2 zrelé banány
- 150 g rozvarenej jazmínovej ryže
- 100 g strúhaného kokosu
- 200 g kukuričnej múky
- 50 g čokolády s vysokým obsahom kakaa
- 50 g čokolády s vysokým obsahom kakaa
- štipka soli
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame