Ingrediencie
- 350 g bezlepkovej múky,
- 350 g práškového cukru (nesmie obsahovať pšeničný škrob),
- 6 vajec,
- 150 ml oleja,
- 150 ml vody,
- 1 prášok do pečiva,
- 1 vanilkový cukor,
- 2 lyžice kakaa (najlepšie Holandské),
- Helia na vymastenie formy
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bezlepková bábovka
Žĺtky oddelíme od bielok a vyšľaháme spolu s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pomaly počas šľahania pridávame olej a vodu. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vyšľahaný sneh z bielok. Formu vytrieme Heliou a vysypeme bezlepkovou múkou. Nalejeme do nej 2/3 cesta. Do zostávajúcej 1/3 vmiešame kakao a nalejeme ju na biele cesto. Pečieme pri 180 stupňoch cca 45 – 60 minút.
Šéfkuchár: Jana Meszárosová | Recept z epizódy: 02. 11. 2014
Ingrediencie
- 350 g bezlepkovej múky,
- 350 g práškového cukru (nesmie obsahovať pšeničný škrob),
- 6 vajec,
- 150 ml oleja,
- 150 ml vody,
- 1 prášok do pečiva,
- 1 vanilkový cukor,
- 2 lyžice kakaa (najlepšie Holandské),
- Helia na vymastenie formy
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame