Banánový stromček - Tajomstvo mojej kuchyne

Banánový stromček

Maspoma

Žĺtky zmiešame spolu s kryštálovým cukrom, pridáme múku, prášok do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Pečieme pri 180 stupňoch Celzia, až pokiaľ nie je korpus upečený. Vychladnutý  korpus potrieme lekvárom a na vrch poukladáme 5-6 zrelých banánov nakrájaných na malé kolieska.

Na krém dáme do hrnca  5 celých vajec, vanilkový cukor, práškový cukor, kakao, polohrubú múku a šľaháme nad parou, až kým sa krém neuvarí. Najskôr krém zväčší objem a zbledne, neskôr “spľasne” a zhnedne. Varíme nad parou najmenej 20 minút, aby bol uvarený. Do vychladnutého zašľaháme celé maslo a ochutíme rumom alebo arómou. Hotový krém natrieme na pripravené cesto a dáme do chladničky stuhnúť. Stromček môžeme vyzdobiť podľa fantázie – sušené ovocie a orechy, lentilky, kandizované ovocie a pod.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Maspoma

Šéfkuchár: Mária Podhradská | Recept z epizódy: 02. 12. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu