Bábovka z červenej repy - Tajomstvo mojej kuchyne

Bábovka z červenej repy

Maspoma

Uvarenú repu nastrúhame najemno a pridáme žĺtky, trstinový, vanilkový cukor a zmäknuté maslo. Premiešame a pridáme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva , kakao a nasekanú čokoládu. Nakoniec jemne primiešame sneh z bielkov. Cesto vlejeme do bábovkovej formy vymastenej maslom a vysypanej hrubou múkou. Pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia asi  60 minút. Po upečení vyklopíme z formy a necháme vychladnúť.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Na polevu preosejeme práškový cukor, pridáme citrónovú šťavu a 1 PL horúcej vody. Vymiešame na hladkú zmes. Podľa potreby pridáme cukor alebo citrónovú šťavu. Do polovice polevy pridáme šťavu z repy a tiež dobre vymiešame. Povrch vychladnutej bábovky striedavo ozdobíme oboma polevami.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 13. 05. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu