Ingrediencie
- 250 g uvarenej červenej repy
- 3 vajcia
- 180 g trstinového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 125 g masla + maslo na vymastenie formy
- 300 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 2 PL kakaa
- 100 g horkej čokolády
- 2 PL hrubej múky
- 100 g práškového cukru
- 1 PL citrónovej šťavy na polevu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bábovka z červenej repy
Uvarenú repu nastrúhame najemno a pridáme žĺtky, trstinový, vanilkový cukor a zmäknuté maslo. Premiešame a pridáme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva , kakao a nasekanú čokoládu. Nakoniec jemne primiešame sneh z bielkov. Cesto vlejeme do bábovkovej formy vymastenej maslom a vysypanej hrubou múkou. Pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia asi 60 minút. Po upečení vyklopíme z formy a necháme vychladnúť.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Na polevu preosejeme práškový cukor, pridáme citrónovú šťavu a 1 PL horúcej vody. Vymiešame na hladkú zmes. Podľa potreby pridáme cukor alebo citrónovú šťavu. Do polovice polevy pridáme šťavu z repy a tiež dobre vymiešame. Povrch vychladnutej bábovky striedavo ozdobíme oboma polevami.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 13. 05. 2018
Ingrediencie
- 250 g uvarenej červenej repy
- 3 vajcia
- 180 g trstinového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 125 g masla + maslo na vymastenie formy
- 300 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 2 PL kakaa
- 100 g horkej čokolády
- 2 PL hrubej múky
- 100 g práškového cukru
- 1 PL citrónovej šťavy na polevu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame