Bábovka s vaječným likérom - Tajomstvo mojej kuchyne

Bábovka s vaječným likérom

Maspoma

V mise premiešame múku, zlatý krém, prášok do pečiva,  obidva cukry a trocha vanilkovej pasty. Pridáme vajcia, olej, vaječný likér a všetko dobre vyšľaháme.  Do 1/3 cesta pridáme kakao a premiešame. Cesto vylejeme postupne do vymastenej a múkou vysypanej formy. Naspodok nalejeme väčšiu časť bielej hmoty, potom kakaovú a na záver znova zvyšok bielej.  Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 5-10 minút, potom teplotu znížime a dopekáme pri 165 stupňoch Celzia asi 50 minút. Môžeme vyskúšať špajdľou, či je bábovka upečená. Hotovú bábovku posypeme práškovým cukrom.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 12. 05. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu