Ingrediencie
- 125 g hladkej múky
- 3 bal. Zlatého krému
- 1 bal. prášku do pečiva
- 200 g práškového cukru
- 2 bal. vanilínového cukru
- 5 vajec
- 250 ml oleja
- 250 ml vaječného likéru
- 2 KL vanilkovej pasty
- 1 PL kakaa
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bábovka s vaječným likérom
V mise premiešame múku, zlatý krém, prášok do pečiva, obidva cukry a trocha vanilkovej pasty. Pridáme vajcia, olej, vaječný likér a všetko dobre vyšľaháme. Do 1/3 cesta pridáme kakao a premiešame. Cesto vylejeme postupne do vymastenej a múkou vysypanej formy. Naspodok nalejeme väčšiu časť bielej hmoty, potom kakaovú a na záver znova zvyšok bielej. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 5-10 minút, potom teplotu znížime a dopekáme pri 165 stupňoch Celzia asi 50 minút. Môžeme vyskúšať špajdľou, či je bábovka upečená. Hotovú bábovku posypeme práškovým cukrom.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 12. 05. 2019
Ingrediencie
- 125 g hladkej múky
- 3 bal. Zlatého krému
- 1 bal. prášku do pečiva
- 200 g práškového cukru
- 2 bal. vanilínového cukru
- 5 vajec
- 250 ml oleja
- 250 ml vaječného likéru
- 2 KL vanilkovej pasty
- 1 PL kakaa
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame