Ingrediencie
- na cesto:
- 500 g polohrubej múky
- 10 g droždia
- 1 vajce
- 5 g soli
- 50 g masla
- 40 g kačacej masti
- 350 g mlieka
- 100 g práškového cukru
- na plnku:
- 300 g jabĺk
- 1 PL masla
- 2 PL kryštálového cukru
- 1 celá škorica
- 1 vanilkový struk
- 100 ml orechového likéru
- 40 g hrozienok
- na šodó:
- 100 ml vaječného likéru
- 4 vajcia (2 žĺtky a 2 celé vajcia)
- 150 ml smotany
- 150 ml mlieka
- 3 ČL kryštálového cukru
- 1 pomaranč
- perníkové korenie, Mäspoma
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Babičkine buchty so šodó
Mlieko zohrejeme na teplotu tela, pridáme droždie, cukor, soľ a necháme chvíľku kvasiť. Múku preosejeme, pridáme vajce, maslo, masť a kvások. Hrozienka namočíme do orechového likéru a časť z nich pridáme do cesta. Vymiešame jemné cesto, ktoré necháme nakysnúť. Jablká nakrájame na kocky, dochutíme škoricou, vanilkou , trochou cukru a masla. Nakoniec pridáme zvyšok hrozienok a chvíľku podusíme. Z nakysnutého cesta formujeme guľky, ktoré plníme jablkovou zmesou. Guľky ukladáme na plech potretý maslom. Pečieme v rúre vyhriatej na 175°C asi 20-25 minút. Necháme chvíľku vychladnúť a podávame posypané práškovým cukrom.
Na šodó vymiešame všetky ingrediencie nad parou na hustý krém, ktorý následne vychladíme. Do hotového šodó nastrúhame pomarančovú kôru.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 14. 03. 2021
Ingrediencie
- na cesto:
- 500 g polohrubej múky
- 10 g droždia
- 1 vajce
- 5 g soli
- 50 g masla
- 40 g kačacej masti
- 350 g mlieka
- 100 g práškového cukru
- na plnku:
- 300 g jabĺk
- 1 PL masla
- 2 PL kryštálového cukru
- 1 celá škorica
- 1 vanilkový struk
- 100 ml orechového likéru
- 40 g hrozienok
- na šodó:
- 100 ml vaječného likéru
- 4 vajcia (2 žĺtky a 2 celé vajcia)
- 150 ml smotany
- 150 ml mlieka
- 3 ČL kryštálového cukru
- 1 pomaranč
- perníkové korenie, Mäspoma
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame