Ingrediencie
- 2 lístkové cestá,
- 1/8 masla,
- 3 PL polohrubej múky,
- ¼ pohára vody,
- ½ pohára bieleho kryštálového cukru,
- ½ pohára hnedého trstinového cukru,
- 6-8 jabĺk,
- 2 PL mletých orechov,
- 3 KL mletej škorice
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Babičkin jablkový koláč
Rúru predhrejeme na 220 stupňov. Maslo roztopíme v malom hrnčeku, prisypeme múku a rozmiešame. Pridáme vodu, biely aj hnedý cukor, orechy a škoricu, privedieme do varu a necháme prebublať.
Dno formy vystelieme prvým cestom. Nasypeme jablká a prikryjeme pásikmi druhého cesta tak, aby tvorili mriežku. Okraje popritláčame vidličkou.
Cez otvory mriežky opatrne vlejeme zmes, prípadne rozotrieme maslovačkou.
Pečieme 30 min pri 180 stupňoch, potom znížime teplotu na 160 a pečieme ďalších 10 minút, pokiaľ jablká nie sú mäkké.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 09. 12. 2012
Ingrediencie
- 2 lístkové cestá,
- 1/8 masla,
- 3 PL polohrubej múky,
- ¼ pohára vody,
- ½ pohára bieleho kryštálového cukru,
- ½ pohára hnedého trstinového cukru,
- 6-8 jabĺk,
- 2 PL mletých orechov,
- 3 KL mletej škorice
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame