Babičkin jablkový koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Babičkin jablkový koláč

Maspoma

Rúru predhrejeme na 220 stupňov. Maslo roztopíme v malom hrnčeku, prisypeme múku a rozmiešame. Pridáme vodu, biely aj hnedý cukor, orechy a škoricu, privedieme do varu a necháme prebublať.
Dno formy vystelieme prvým cestom. Nasypeme jablká a prikryjeme pásikmi druhého cesta tak, aby tvorili mriežku. Okraje popritláčame vidličkou.

Cez otvory mriežky opatrne vlejeme zmes, prípadne rozotrieme maslovačkou.
Pečieme 30 min pri 180 stupňoch, potom znížime teplotu na 160 a pečieme ďalších 10 minút, pokiaľ jablká nie sú mäkké.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 09. 12. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu