Ingrediencie
- tortová forma Ø 26 cm
- 1 maslo (250g)
- 250 g masla
- 250 g horkej čokolády
- 3 balíky olúpaných mandlí (300g)
- 10 PL práškového cukru (cca200 g)
- 5 vajec
- ½ prášku do pečiva
- hrsť mandľových lupienkov
- džem (malinový, čučoriedkový alebo podľa chuti)
- na polevu:
- 1 šľahačka
- 1 horká čokoláda (180g)
- na dozdobenie:
- mandľové lupienky
- príp.šľahačka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Mandľovo – čokoládová torta
Mandle rozmixujeme na múku. Do nádoby nalámeme čokoládu, do druhej maslo a dáme do rúry roztopiť (príp. roztopíme nad parou). Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru, pridáme vychladnuté maslo, čokoládu, prášok do pečiva, rozmixované mandle a hrsť mandľových lupienkov.
Bielky vyšľaháme s druhou polovicou cukru, zľahka primiešame do masy a vlejeme do vymastenej tortovej formy. Pečieme asi 50 minút v rúre na 180 stupňov. Po upečení necháme vychladnúť, potrieme džemom, polejeme čokoládou polevou, ktorú si urobíme veľmi jednoducho – šľahačku dáme variť s čokoládou. Dozdobíme lupienkami a kvetmi podľa vlastnej fantázie.
Šéfkuchár: Lýdia Eckhardt | Recept z epizódy: 05. 09. 2022
Ingrediencie
- tortová forma Ø 26 cm
- 1 maslo (250g)
- 250 g masla
- 250 g horkej čokolády
- 3 balíky olúpaných mandlí (300g)
- 10 PL práškového cukru (cca200 g)
- 5 vajec
- ½ prášku do pečiva
- hrsť mandľových lupienkov
- džem (malinový, čučoriedkový alebo podľa chuti)
- na polevu:
- 1 šľahačka
- 1 horká čokoláda (180g)
- na dozdobenie:
- mandľové lupienky
- príp.šľahačka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame