Mandľovo – čokoládová torta - Tajomstvo mojej kuchyne

Mandľovo – čokoládová torta

Maspoma

Mandle rozmixujeme na múku. Do nádoby nalámeme čokoládu, do druhej maslo  a dáme do rúry roztopiť (príp. roztopíme nad parou). Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru, pridáme vychladnuté maslo, čokoládu, prášok do pečiva, rozmixované mandle a hrsť mandľových lupienkov.

Bielky vyšľaháme s druhou polovicou cukru, zľahka primiešame do masy a vlejeme do vymastenej tortovej formy. Pečieme asi 50 minút v rúre na 180 stupňov.  Po upečení necháme vychladnúť,  potrieme džemom, polejeme čokoládou polevou, ktorú si urobíme veľmi jednoducho – šľahačku dáme variť s čokoládou. Dozdobíme lupienkami a kvetmi podľa vlastnej fantázie.

Maspoma

Šéfkuchár: Lýdia Eckhardt | Recept z epizódy: 05. 09. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu