Ingrediencie
- 1/2 tekvice Hokkaido
- 200 g uvareného cíceru
- 1/2 tekvice Hokkaido
- citrónová šťava
- syr (napr. mliečna kocka)
- sušené paradajky
- bylinky podľa chuti
- soľ
- na dresing:
- 1 PL olivového oleja
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 PL javorového sirupu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tekvicovo-cícerový šalát
Cícer vložíme do hrnca, zalejeme vodou, necháme cez noc postáť a takto pripravený ho na druhý deň uvaríme. Tekvicu nakrájame na plátky, uložíme na plech, osolíme, polejeme olivovým olejom a dochutíme citrónovou šťavou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200° C a pečieme asi 20 minút. Uvarený cícer dochutíme olivovým olejom, soľou a na posledných 10 minút ho pridáme k tekvici (ak chceme aby bol cícer chrumkavý pridáme ho na 20 minút.)
Na dresing zmiešame olej, citrónovú šťavu a javorový sirup. Hotový cícer s tekvicou zalejeme dresingom, pridáme sušené paradajky a bylinky. Všetko dobre premiešame. Pre sýtu verziu môžeme vrch posypať syrom.
Šéfkuchár: Ela Krídlová | Recept z epizódy: 11. 02. 2020
Ingrediencie
- 1/2 tekvice Hokkaido
- 200 g uvareného cíceru
- 1/2 tekvice Hokkaido
- citrónová šťava
- syr (napr. mliečna kocka)
- sušené paradajky
- bylinky podľa chuti
- soľ
- na dresing:
- 1 PL olivového oleja
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 PL javorového sirupu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame