Šalát z kuracieho mäska a pečené kuracie čipsy - Tajomstvo mojej kuchyne

Šalát z kuracieho mäska a pečené kuracie čipsy

Maspoma

Uvarené kurča vykostíme, zbavíme kože a nakrájame na malé kúsky. Dáme do väčšej misy, pokvapkáme sójovou omáčkou, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, uvarenú mrkvu a broskyne. Z konzervy kukurice vylejeme vodu a kukuricu vysypeme k mäsu. Majonézu vymiešame s jogurtom, cukrom a citrónovou šťavou. Zmes pridáme do šalátu, dochutíme soľou, čiernym korením  a všetko dobre premiešame. Necháme 1-2 hodiny postáť v chladničke a podávame s čiernym chlebom alebo focacciou.

Na prípravu čipsov osušíme uvarené kože z kurčaťa, pokrájame ich a opečieme v horúcom husacom tuku. Dochutíme soľou, mletou rascou a mletou červenou paprikou.

Maspoma

Šéfkuchár: Evka Pavlíková | Recept z epizódy: 06. 03. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu