Ryžový šalát so zeleninou a pstruhom - Tajomstvo mojej kuchyne

Ryžový šalát so zeleninou a pstruhom

Maspoma

Pstruhy očistíme a vyfiletujeme. Na rybací vývar dáme variť zvyšky  pstruhov so zvyškami zeleniny do osolenej vody, dochutíme bobkovým listom, novým a čiernym celým korením.

Ryžu varíme v osolenej vode asi 20 minút a scedíme.

Na oleji opečieme cibuľku, pridáme koreňovú zeleninu nakrájanú na slížiky, lusky osolíme, okoreníme a podlejeme rybacím alebo zeleninovým vývarom. Všetko dochutíme petržlenovou vňatkou , bazalkou a podusíme.  K hotovej zelenine pridáme uvarenú ryžu a premiešame.

Na panvici rozohrejeme olej a pstruhy opečieme. Najskôr kožou dole potom obrátime a z oboch strán osolíme. Pridáme trocha masla. Zvyšok zeleniny opečieme vo výpeku a na záver dochutíme octom.

Na tanier servírujeme ryžový šalát spolu s prekrojenými cherry paradajkami posypanými parmezánom. Na vrch uložíme väčšie kusy filetu zo pstruha a dozdobíme opraženou zeleninou a bazalkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Milan Reichman | Recept z epizódy: 15. 09. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu