Quinoa šalát „Jamie Oliver“ - Tajomstvo mojej kuchyne

Quinoa šalát „Jamie Oliver“

Maspoma

Quinou uvaríme vo vode. Hotovú prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Papriku nakrájanú na väčšie kúsky opečieme na panvici na troške olivového oleja. Prsia osolíme, okoreníme, posypeme mletou červenou paprikou, prikryjeme papierom na pečenie, vyklepeme asi na 1 cm hrúbku a opečieme na troške olivového oleja. Bylinky, mladý špenát  a kúsok zelenej čili papričky nasekáme nadrobno. Quinou rozložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou a limetkovou šťavou,  posypeme bylinkovou zmesou a zľahka premiešame. Na vrch poukladáme opečenú papriku, mango nakrájané na väčšie kocky a opečené kuracie prsia na hrubšie pásiky. Avokádo nakrájame na kocky, pokvapkáme ho citrónovou šťavou, osolíme a tiež uložíme na šalát. Nadrobno nasekáme klíčky, červenú čili papričku, mladú cibuľku a posypeme vrch šalátu. Nakoniec všetko polejeme výpekom z mäsa, dochutíme niekoľkými lyžičkami bieleho jogurtu a rozdrveným syrom balkánskeho typu.

Maspoma

Šéfkuchár: Quinoa šalát „Jamie Oliver“ | Recept z epizódy: 25. 10. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu