Pestrý šošovicový šalát s bylinkami a marinovanou hruškou - Tajomstvo mojej kuchyne

Pestrý šošovicový šalát s bylinkami a marinovanou hruškou

Maspoma

Obidve šošovice uvaríme v osolenej vode. Nakrájanú šalotku opražíme v panvici na oleji. Pridáme pomarančovú aj limetkovú šťavu spolu s dužinou, med, sójovú omáčku, uvarený cícer,  premiešame a povaríme.  Do misy dáme uhorku nakrájanú na kocky, zmes z panvice , nasekané bylinky (mäta, koriander, bazalka, petržlenová vňať), uvarené šošovice a grécky syr, ktorý namrvíme. Dochutíme soľou, čiernym korením, medom , limetkovou šťavou a premiešame.

Hrušku nakrájame na tenké plátky a marinujeme v náleve, ktorý pripravíme z vody, octu, cukru, bobkového listu a nového celého korenia.

Šalát servírujeme spolu s hruškou, ozdobený bazalkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 15. 05. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu