Ingrediencie
- 100 g čiernej šošovice Beluga
- 100 g červenej šošovice
- 1 šalotka
- 1 pomaranč
- 1 limetka
- 1-2 PL medu
- 2 PL sójovej omáčky
- 50 g uvereného cíceru
- 1 uhorka
- 40 g gréckeho syru Feta
- bylinky (mäta, koriander, bazalka, petržlenová vňať)
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- na marinovanú hrušku:
- 1 hruška
- 100 ml vody
- 60 ml octu
- 100 g kryštálového cukru
- bobkový list
- nové korenie celé
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pestrý šošovicový šalát s bylinkami a marinovanou hruškou
Obidve šošovice uvaríme v osolenej vode. Nakrájanú šalotku opražíme v panvici na oleji. Pridáme pomarančovú aj limetkovú šťavu spolu s dužinou, med, sójovú omáčku, uvarený cícer, premiešame a povaríme. Do misy dáme uhorku nakrájanú na kocky, zmes z panvice , nasekané bylinky (mäta, koriander, bazalka, petržlenová vňať), uvarené šošovice a grécky syr, ktorý namrvíme. Dochutíme soľou, čiernym korením, medom , limetkovou šťavou a premiešame.
Hrušku nakrájame na tenké plátky a marinujeme v náleve, ktorý pripravíme z vody, octu, cukru, bobkového listu a nového celého korenia.
Šalát servírujeme spolu s hruškou, ozdobený bazalkou.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 15. 05. 2022
Ingrediencie
- 100 g čiernej šošovice Beluga
- 100 g červenej šošovice
- 1 šalotka
- 1 pomaranč
- 1 limetka
- 1-2 PL medu
- 2 PL sójovej omáčky
- 50 g uvereného cíceru
- 1 uhorka
- 40 g gréckeho syru Feta
- bylinky (mäta, koriander, bazalka, petržlenová vňať)
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- na marinovanú hrušku:
- 1 hruška
- 100 ml vody
- 60 ml octu
- 100 g kryštálového cukru
- bobkový list
- nové korenie celé
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame