Panzanella s pomarančovým šalátom - Tajomstvo mojej kuchyne

Panzanella s pomarančovým šalátom

Maspoma

Cibuľu nakrájame na tenké plátky , vložíme do misy s vodou a 1 PL octu. Necháme odstáť aspoň 1 hodinu. Takto cibuľu zbavíme ostrej chute. Chlieb nakrájame tiež na plátky , odrežeme kôrky, poukladáme do misy a zalejeme vodou s 1 PL octu (aby dobre nasal). Uhorku očistíme a nakrájame na milimetrové kolieska, vložíme do misy, pridáme nadrobno nakrájané paradajky, tuniaka a precedenú cibuľu, rozdelenú na menšie kolieska. Chlieb rukami dobre vyžmýkame a rozdrobený pridáme k zelenine. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a natrhanými bazalkovými lístkami. Môžeme pridať ešte trocha octu. Na záver riadne pokvapkáme olivovým olejom a všetko rukami dobre premiešame. Pred podávaním necháme postáť asi hodinu v chlade. Môžeme podávať ako hlavné jedlo alebo v menších porciách ako predjedlo.

Na šalát ošúpeme pomaranče, zbavíme ich aj vnútornej bielej šupky a nakrájame na kolieska. Poukladáme na tanier, na ktorom budeme servírovať, ochutíme soľou a čiernym korením. Na pomarančové kolieska ukladáme plátky cibule, ančovičiek a olivy tiež nakrájané na kolieska, polejeme olivovým olejom a na záver ešte posypeme oregano, príp. podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.

Maspoma

Šéfkuchár: Mária Miklošková | Recept z epizódy: 10. 06. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu