Ingrediencie
- na panzanellu:
- 2 väčšie paradajky
- 1 väčšia uhorka
- 1 červená cibuľa
- 300 g chleba bez kôrky
- 15-20 lístkov bazalky
- 100 g tuniaka vo vlastnej šťave
- 3 PL octu
- soľ
- olivový olej
- čierne korenie
- na šalát:
- 500 g pomarančov
- 6 plátkov ančovičiek
- 1/2 červenej cibule
- hrsť čiernych olív
- sušené oregano
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Panzanella s pomarančovým šalátom
Cibuľu nakrájame na tenké plátky , vložíme do misy s vodou a 1 PL octu. Necháme odstáť aspoň 1 hodinu. Takto cibuľu zbavíme ostrej chute. Chlieb nakrájame tiež na plátky , odrežeme kôrky, poukladáme do misy a zalejeme vodou s 1 PL octu (aby dobre nasal). Uhorku očistíme a nakrájame na milimetrové kolieska, vložíme do misy, pridáme nadrobno nakrájané paradajky, tuniaka a precedenú cibuľu, rozdelenú na menšie kolieska. Chlieb rukami dobre vyžmýkame a rozdrobený pridáme k zelenine. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a natrhanými bazalkovými lístkami. Môžeme pridať ešte trocha octu. Na záver riadne pokvapkáme olivovým olejom a všetko rukami dobre premiešame. Pred podávaním necháme postáť asi hodinu v chlade. Môžeme podávať ako hlavné jedlo alebo v menších porciách ako predjedlo.
Na šalát ošúpeme pomaranče, zbavíme ich aj vnútornej bielej šupky a nakrájame na kolieska. Poukladáme na tanier, na ktorom budeme servírovať, ochutíme soľou a čiernym korením. Na pomarančové kolieska ukladáme plátky cibule, ančovičiek a olivy tiež nakrájané na kolieska, polejeme olivovým olejom a na záver ešte posypeme oregano, príp. podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.
Šéfkuchár: Mária Miklošková | Recept z epizódy: 10. 06. 2019
Ingrediencie
- na panzanellu:
- 2 väčšie paradajky
- 1 väčšia uhorka
- 1 červená cibuľa
- 300 g chleba bez kôrky
- 15-20 lístkov bazalky
- 100 g tuniaka vo vlastnej šťave
- 3 PL octu
- soľ
- olivový olej
- čierne korenie
- na šalát:
- 500 g pomarančov
- 6 plátkov ančovičiek
- 1/2 červenej cibule
- hrsť čiernych olív
- sušené oregano
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame