Krevetový šalát - Tajomstvo mojej kuchyne

Krevetový šalát

Maspoma

Zeleninu nakrájanú na dlhšie pásy poukladáme do radov na plech s papierom na pečenie. Polejeme olivovým olejom, ochutíme soľou, čili a oreganom, vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme asi 10 minút.

Zálievku pripravíme zmiešaním surovín. Ďalej krevety očistíme a zvyšky kreviet opečieme na panvici. Zalejeme vodou a dochutíme citrónovou šťavou. Omáčku necháme zredukovať, precedíme, zmiešame so zálievkou a ešte dochutíme citrónovou šťavou.

Pečenú zeleninu vyberieme a do stredu plechu pokladáme krevety. Dochutíme citrónovou šťavou, čili, soľou, čiernym korením a oreganom. Pečieme  pri teplote 200 stupňov Celzia asi 5-8 minút.

Na spodok  misy uložíme zelený šalát, na ktorý dáme upečenú zeleninu s krevetami. Všetko polejeme zálievkou a premiešame.

Maspoma

Šéfkuchár: Marek Almássy | Recept z epizódy: 08. 09. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu