Ingrediencie
- na šalát:
- asi 10 väčších kreviet
- 1 pohár cherry paradajok
- 1 pohár mrkvy ( na pásiky)
- 1 pohár žltej papriky a červenej kapie (na pásiky)
- 1 pohár červenej cibule (na mesiačiky)
- 1 pohár špargle
- 1 pohár cukety ( na pásiky)
- olivový olej
- soľ
- čili
- čierne korenie
- oregano
- zelený šalát
- citrónová šťava
- na zálievku:
- 3 PL citrónovej šťavy
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL medu
- ½ ČL čili
- soľ
- mleté čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Krevetový šalát
Zeleninu nakrájanú na dlhšie pásy poukladáme do radov na plech s papierom na pečenie. Polejeme olivovým olejom, ochutíme soľou, čili a oreganom, vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme asi 10 minút.
Zálievku pripravíme zmiešaním surovín. Ďalej krevety očistíme a zvyšky kreviet opečieme na panvici. Zalejeme vodou a dochutíme citrónovou šťavou. Omáčku necháme zredukovať, precedíme, zmiešame so zálievkou a ešte dochutíme citrónovou šťavou.
Pečenú zeleninu vyberieme a do stredu plechu pokladáme krevety. Dochutíme citrónovou šťavou, čili, soľou, čiernym korením a oreganom. Pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia asi 5-8 minút.
Na spodok misy uložíme zelený šalát, na ktorý dáme upečenú zeleninu s krevetami. Všetko polejeme zálievkou a premiešame.
Šéfkuchár: Marek Almássy | Recept z epizódy: 08. 09. 2019
Ingrediencie
- na šalát:
- asi 10 väčších kreviet
- 1 pohár cherry paradajok
- 1 pohár mrkvy ( na pásiky)
- 1 pohár žltej papriky a červenej kapie (na pásiky)
- 1 pohár červenej cibule (na mesiačiky)
- 1 pohár špargle
- 1 pohár cukety ( na pásiky)
- olivový olej
- soľ
- čili
- čierne korenie
- oregano
- zelený šalát
- citrónová šťava
- na zálievku:
- 3 PL citrónovej šťavy
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL medu
- ½ ČL čili
- soľ
- mleté čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame