Ingrediencie
- 1 hrnček bambusových výhonkov
- 2 PL neochutených mandlí so šupkou
- 3 PL bryndze
- 50 g medvedieho cesnaku
- 3-4 reďkovky
- 1/2 bal. pšena
- 6 kapár so stonkou
- 3 šalotky
- 2 PL jablčného octu
- soľ
- 2 PL lesného medu
- 3 PL hrubozrnnej horčice
- 100 ml cmaru
- cider
- 600 ml smotany na šľahanie
- hrsť hrachových klíčkov
- hrsť hráškových strúčikov
- žihľava
- šťaveľ
- 5 zelených šparglí
- korenie troch farieb
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jarný šalát s bambusovými výhonkami a bryndzovým dressingom
Špargľu očistíme a škrabkou nakrájame na pásy. Smotanu nalejeme do hrnca a zredukujeme, aby mala konzistenciu pudingu. Pšeno uvaríme a prepláchneme. Šalotku uvaríme v cideri, osolíme a necháme zredukovať.
Na dressing cmar zmiešame s horčicou, jablčným octom, bryndzou, medom, dochutíme kaparami prekrojenými na polky, korením troch farieb a nakrájaným medvedím cesnakom. Pridáme zredukovanú smotanu, uvarenú cibuľu a všetko zmixujeme.
Do misy natrháme šťaveľ, žihľavu, pridáme hráškové klíčky, očistené a na tenké slížiky nakrájané hráškové strúčiky. Všetko premiešame. Ďalej pridáme pšeno, mandle, špargľu nakrájané bambusové výhonky a znova dobre premiešame. Zmes zalejeme dressingom a dozdobíme na tenko nakrájanou reďkovkou.
Šéfkuchár: Michal Kordoš | Recept z epizódy: 03. 06. 2019
Ingrediencie
- 1 hrnček bambusových výhonkov
- 2 PL neochutených mandlí so šupkou
- 3 PL bryndze
- 50 g medvedieho cesnaku
- 3-4 reďkovky
- 1/2 bal. pšena
- 6 kapár so stonkou
- 3 šalotky
- 2 PL jablčného octu
- soľ
- 2 PL lesného medu
- 3 PL hrubozrnnej horčice
- 100 ml cmaru
- cider
- 600 ml smotany na šľahanie
- hrsť hrachových klíčkov
- hrsť hráškových strúčikov
- žihľava
- šťaveľ
- 5 zelených šparglí
- korenie troch farieb
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame