Ingrediencie
- na šalát:
- ½ hrnčeka neuvareného bulguru
- 1 hrnček vriacej vody
- malá hrsť vlašských orechov
- 1 a ½ hrnčeka rukoly
- ½ hrnčeka semienok granátového jablka
- 1 stonkový zeler
- na dressing:
- 3 PL olivového oleja
- 3 PL medu
- 4 PL citrónovej šťavy
- morská soľ
- mleté čierne korenie
- +
- syr na grilovanie (feta, kozí ...)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Helenkin rozprávkový šalát
Vo veľkej miske zalejeme vriacou vodou bulgur a necháme 30 minút postáť. Nasekané orechy nasucho opražíme na panvici. Keď je bulgur hotový a vychladnutý, primiešame jemne nasekanú rukolu, zeler nakrájaný na jemné plátky, semienka granátového jablka a orechy. Ingrediencie na dressing zmiešame a na záver premiešame so šalátom. Môžeme podávať s grilovaným syrom.
Šéfkuchár: Krajčiová Helena | Recept z epizódy: 09. 12. 2017
Ingrediencie
- na šalát:
- ½ hrnčeka neuvareného bulguru
- 1 hrnček vriacej vody
- malá hrsť vlašských orechov
- 1 a ½ hrnčeka rukoly
- ½ hrnčeka semienok granátového jablka
- 1 stonkový zeler
- na dressing:
- 3 PL olivového oleja
- 3 PL medu
- 4 PL citrónovej šťavy
- morská soľ
- mleté čierne korenie
- +
- syr na grilovanie (feta, kozí ...)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame