Ingrediencie
- 1 ks zubáča,
- 1 mrkva,
- 1 petržlen,
- ½ zeleru,
- 1 cibuľa,
- 1 pór,
- fenikel,
- 100 g masla,
- citrón,
- kôpor,
- 2 PL oleja,
- rybací vývar,
- čierne korenie,
- soľ,
- na omáčku:
- čerstvý chren,
- 200 ml sladkej smotany,
- 100 ml rybieho vývaru,
- 2 -3 krajce toastového chleba,
- 50 g masla,
- soľ ,
- citrón,
- na rizoto:
- 200 g ryže,
- tekvica,
- 1 cibuľa,
- 200 ml vína,
- 200 ml vývaru,
- 2 PL oleja,
- 50g masla
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zubáč vo fólii s tekvicovým rizotom a chrenovou omáčkou
Zeleninu nakrájame na jemné rezance a krátko podusíme na masle. Filety z ryby osolíme a okoreníme. Alobal potrieme maslom, uložíme naň podusenú zeleninu a plátok citrónu, na to položíme rybu s nakrájaným kôprom a plátkom masla, podlejeme 2 PL rybacieho vývaru a alobal uzavrieme. Na panvici rozohrejeme asi 2 PL oleja, položíme naň rybu v alobale a necháme v panvici cca 4-5 min.
Omáčka: Rybací vývar a smotanu necháme prevrieť. Pridáme toastový chlieb bez kôrky a varíme asi 5 min. Zjemníme maslom. Omáčku zmixujeme, pridáme nastrúhaný chren a dochutíme citrónovou šťavou a soľou.
Rizoto: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Tekvicu ošúpeme, nakrájame na drobné kocky, pridáme k cibuli a krátko orestujeme. Potom pridáme ryžu a za stáleho miešania striedavo podlievame vínom a vývarom. Varíme cca 15-20 min. Nakoniec zjemníme maslom a dochutíme soľou.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 26. 02. 2012
Ingrediencie
- 1 ks zubáča,
- 1 mrkva,
- 1 petržlen,
- ½ zeleru,
- 1 cibuľa,
- 1 pór,
- fenikel,
- 100 g masla,
- citrón,
- kôpor,
- 2 PL oleja,
- rybací vývar,
- čierne korenie,
- soľ,
- na omáčku:
- čerstvý chren,
- 200 ml sladkej smotany,
- 100 ml rybieho vývaru,
- 2 -3 krajce toastového chleba,
- 50 g masla,
- soľ ,
- citrón,
- na rizoto:
- 200 g ryže,
- tekvica,
- 1 cibuľa,
- 200 ml vína,
- 200 ml vývaru,
- 2 PL oleja,
- 50g masla
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame