Ingrediencie
- 500 g zubáča,
- 500 g zelenej špargle,
- 150 g masla,
- 4 ks riečnych rakov,
- mletý koriander,
- 200 ml olivového oleja,
- mleté biele a čierne korenie,
- 250 ml šľahačkovej smotany,
- 5 strúčikov cesnaku,
- 500 ml suchého bieleho vína,
- muškátový orech,
- cibuľové klíčky,
- citrón,
- 500 g zemiakov,
- 100 g masla,
- šafran
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zubáč na zelenej špargli s rakmi so šafranovo zemiakovým pyré
Očistené a nakrájané zemiaky uvaríme, pridáme maslo, mlieko, šafran, osolíme a zmixujeme. Z cesnaku, olivového oleja soli a koriandru urobíme pastu, ktorou potrieme filety zubáča, opečieme ich na olivovom oleji z oboch strán, preložíme do zapekacej misy, poukladáme na ne plátky masla a dopečieme ešte 10 min v rúre na 180 stupňoch.
Raky uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali cesnak. Varíme cca 10- 15min. Špargľu varíme asi 10 min v osolenej vode.
Omáčka: K bielemu vínu pridáme vývar z rakov, ½ šľahačkovej smotany, cibuľové klíčky a nastrúhaný muškátový orech. Povaríme a nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku.
Filety zubáča podávame na uvarenej špargli spolu s rakmi, šafranovou zemiakovou kašou
preliate omáčkou.
Šéfkuchár: Igor Horvath | Recept z epizódy: 17. 06. 2012
Ingrediencie
- 500 g zubáča,
- 500 g zelenej špargle,
- 150 g masla,
- 4 ks riečnych rakov,
- mletý koriander,
- 200 ml olivového oleja,
- mleté biele a čierne korenie,
- 250 ml šľahačkovej smotany,
- 5 strúčikov cesnaku,
- 500 ml suchého bieleho vína,
- muškátový orech,
- cibuľové klíčky,
- citrón,
- 500 g zemiakov,
- 100 g masla,
- šafran
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame