Ingrediencie
- 4 kúsky zubáča,
- 400 g špenátu,
- 4 strúčiky cesnaku,
- 150 g paradajkového pyré,
- 1 zväzok šalotky,
- bazalka,
- 200 ml olivového oleja,
- 100 g tekvice hokkaido,
- 200 g medu,
- 400 ml vína bieleho suchého,
- 200 ml vývaru,
- cukor,
- ananásová šalvia,
- morská soľ,
- tekvicové semienka,
- limetka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zubáč na špenáte s paradajkovým pyré, grilovanou tekvicou na mede s ananásovou šalviou
Na olivovom oleji si orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak, pridáme špenát a orestované tekvicové semienka, osolíme. Nakrájanú šalotku orestujeme, pridáme rajčinový pretlak, ochutíme soľou a cukrom, podlejeme vývarom, krátko podusíme a nakoniec pridáme nasekanú bazalku. Tekvicu nakrájame na väčšie kocky, na vyhriatu panvicu nalejeme med a pridáme tekvicu. Orestujeme ju z každej strany, podlejeme šťavou z limetky a bielym vínom, pridáme šalviu a dochutíme. Filet z ryby si osušíme, narežeme po koži a osolíme. Rozpálime panvicu s olivovým olejom a zubáča opečieme kožou dole.
Šéfkuchár: Juraj Grochal | Recept z epizódy: 22. 02. 2015
Ingrediencie
- 4 kúsky zubáča,
- 400 g špenátu,
- 4 strúčiky cesnaku,
- 150 g paradajkového pyré,
- 1 zväzok šalotky,
- bazalka,
- 200 ml olivového oleja,
- 100 g tekvice hokkaido,
- 200 g medu,
- 400 ml vína bieleho suchého,
- 200 ml vývaru,
- cukor,
- ananásová šalvia,
- morská soľ,
- tekvicové semienka,
- limetka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame