Ingrediencie
- na tresku s krustou:
- filet z tresky (500-600 g)
- soľ, čierne korenie
- citrón
- zmes byliniek (napr. rozmarín, majoránka, mäta, tymian …)
- kúsok póru
- 2 PL Panko strúhanky
- 1-2 PL masla
- 1 strúčik cesnaku
- 1 PL sezamového oleja + olej na opekanie
- 1 PL horčice
- na zeleninovú prílohu:
- kúsok kapusty, kalerábu, zeleru, zázvoru
- 1 mrkva
- hrsť hráškových strukov
- 3 papriky (červená, žltá, zelená)
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g bambusových výhonkov
- 100 g čínskych húb
- 100 ml ananásovej šťavy
- 100 ml kokosového mlieka
- 2 PL sójovej omáčky
- 1 PL octu
- zemiakový škrob
- čili
- čierne korenie, soľ
- olej
- na omáčku:
- 1 cibuľa
- 100 ml smotany
- 50 ml ananásovej šťavy
- 1 PL horčice
- 4-5 menších kyslých uhoriek
- soľ
- olej
- +
- väčší kúsok póru
- ryža Basmati
- kurkuma
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zimná treska s krustou z bylinek na ázijskej zelenine
Všetku zeleninu, hríby a bambusové výhonky nakrájame na tenké rezančeky. Vo woku rozpálime olej a opečieme zeleninu. Dochutíme soľou, čili, čiernym korením, ananásovou šťavou, kokosovým mliekom a podusíme. Na záver ešte pridáme sójovú omáčku, ocot a v prípade potreby zahustíme zemiakovým škrobom.
Na prípravu omáčky na oleji speníme cibuľu, pridáme smotanu, horčicu, ananásovú šťavu, nakrájané kyslé uhorky a trocha soli. Všetko spolu zmixujeme.
Rybu vykostíme, odstránime šupiny, osušíme a nakrájame na väčšie kusy. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Bylinky rozmixujeme spolu s kúskom póru, ďalej pridáme Panko strúhanku, kúsok masla, 1 strúčik cesnaku, soľ a sezamový olej. Všetko spolu zmixujeme a na záver ešte dochutíme troškou horčice. Kúsky tresky posypeme múkou zo strany, kde má ryba kožu a opečieme na panvici, tiež kožou dole. Preložíme na pekáč vymastený maslom a potrieme bylinkovou zmesou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 8 minút. Vo zvyšku oleja opečieme do zlatista a do chrumkava pór, nakrájaný na tenké slížiky.
Basmati ryžu opečieme na masle, zalejeme vodou, pridáme trocha kurkumy a uvaríme.
Na tanier servírujeme porciu tresky ozdobenú slamou z póru spolu so zeleninou a ryžou, jemne preliate omáčkou.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 22. 03. 2020
Ingrediencie
- na tresku s krustou:
- filet z tresky (500-600 g)
- soľ, čierne korenie
- citrón
- zmes byliniek (napr. rozmarín, majoránka, mäta, tymian …)
- kúsok póru
- 2 PL Panko strúhanky
- 1-2 PL masla
- 1 strúčik cesnaku
- 1 PL sezamového oleja + olej na opekanie
- 1 PL horčice
- na zeleninovú prílohu:
- kúsok kapusty, kalerábu, zeleru, zázvoru
- 1 mrkva
- hrsť hráškových strukov
- 3 papriky (červená, žltá, zelená)
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g bambusových výhonkov
- 100 g čínskych húb
- 100 ml ananásovej šťavy
- 100 ml kokosového mlieka
- 2 PL sójovej omáčky
- 1 PL octu
- zemiakový škrob
- čili
- čierne korenie, soľ
- olej
- na omáčku:
- 1 cibuľa
- 100 ml smotany
- 50 ml ananásovej šťavy
- 1 PL horčice
- 4-5 menších kyslých uhoriek
- soľ
- olej
- +
- väčší kúsok póru
- ryža Basmati
- kurkuma
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame