Zapekaný pstruh lososovitý s majonézou - Tajomstvo mojej kuchyne

Zapekaný pstruh lososovitý s majonézou

Maspoma

Na majonézu zmiešame vajcia, ocot, soľ, horčicu. Mixujeme ručným mixérom a pomaly pridávame olej, kým majonéza nemá požadovanú hustotu.
Pstruha očistíme od žiabrov a plutiev, orežeme okraje, vyberieme chrbticu … Mäso osolíme, posypeme zmesou korenia na ryby, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme kôprom, na vrch nasypeme pokrájanú šalotku a na vrch dáme vrstvu domácej majonézy.
Do plechu uložíme celé čerstvé bylinky, na ne položíme potreté ryby a na záver majonézu poriadne rozotrieme po celej rybe a podlejeme olejom. Pečieme v rúre pre teplote 180 stupňov Celzia asi 15-20 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 10. 09. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu