Ingrediencie
- 2 pstruhy lososovité
- soľ
- zmes korenia na ryby
- 150 g čerstvého kôpru
- 2-3 šalotky
- čerstvé bylinky ako šalvia, pažítka, tymian, levanduľa, mäta, majorán ( príp. aj iné)
- Na majonézu:
- 2 celé vajcia
- 2 PL octu
- 1 PL horčice
- soľ
- olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zapekaný pstruh lososovitý s majonézou
Na majonézu zmiešame vajcia, ocot, soľ, horčicu. Mixujeme ručným mixérom a pomaly pridávame olej, kým majonéza nemá požadovanú hustotu.
Pstruha očistíme od žiabrov a plutiev, orežeme okraje, vyberieme chrbticu … Mäso osolíme, posypeme zmesou korenia na ryby, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme kôprom, na vrch nasypeme pokrájanú šalotku a na vrch dáme vrstvu domácej majonézy.
Do plechu uložíme celé čerstvé bylinky, na ne položíme potreté ryby a na záver majonézu poriadne rozotrieme po celej rybe a podlejeme olejom. Pečieme v rúre pre teplote 180 stupňov Celzia asi 15-20 minút.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 10. 09. 2017
Ingrediencie
- 2 pstruhy lososovité
- soľ
- zmes korenia na ryby
- 150 g čerstvého kôpru
- 2-3 šalotky
- čerstvé bylinky ako šalvia, pažítka, tymian, levanduľa, mäta, majorán ( príp. aj iné)
- Na majonézu:
- 2 celé vajcia
- 2 PL octu
- 1 PL horčice
- soľ
- olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame