Ingrediencie
- 4-5 stredne veľkých zemiakov,
- 300g čerstvého lososa,
- soľ,
- korenie na ryby,
- 2 citróny,
- 150g čerstvého masla,
- mleté biele korenie,
- bylinky (pažítka, čerstvá petržlenová vňať, bazalka, mäta),
- tvrdý syr (na strúhanie)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zapekané zemiaky plnené lososom a bylinkovým maslom
Umyté zemiaky (v šupke) rozpolíme a vydlabeme stred. Pripravili sme si plnku, ktorú tvorí pokrájaný losos, citrónová šťava, soľ, korenie na ryby, mleté biele korenie. Zemiaky plníme plnkou a ukladáme na vymastený plech. Zvyšky zemiakov poukladáme okolo a podlejeme vodou. Dáme piecť na 180 stupňov 40-50minút. Pred ukončením dáme na zemiaky bylinkové maslo a strúhaný syr. Dáme prudko zapiecť.
Bylinkové maslo:
Maslo, bylinky a soľ spolu vymiešame
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 08. 11. 2009
Ingrediencie
- 4-5 stredne veľkých zemiakov,
- 300g čerstvého lososa,
- soľ,
- korenie na ryby,
- 2 citróny,
- 150g čerstvého masla,
- mleté biele korenie,
- bylinky (pažítka, čerstvá petržlenová vňať, bazalka, mäta),
- tvrdý syr (na strúhanie)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame