Ingrediencie
- čerstvý tuniak
- 1 hrnček quinoy
- 3 hrnčeky vody
- 3-4 paradajky
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 1-2 PL trstinového cukru
- Provensálske bylinky
- 1 mrkva
- 1 limetka
- sezam
- korenie na ryby
- koriander
- soľ
- olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tunatataki
Postup: Quinou varíme vo vode 8-10 minút, odložíme a necháme 5 minút odstáť. Paradajky nakrájame spolu s cesnakom nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme koriander, limetkovú šťavu, cukor, korenie na ryby a Provensálske bylinky.
Tuniaka osolíme, nakrájame na podlhovasté steaky, obalíme ho v paradajkovej zmesi a následne v sezame. Na panvicu dáme rozpáliť olej a obaleného tuniaka chvíľku opekáme z každej strany, tak aby vo vnútri ostal ružový. Podávame z uvarenou quinoou, nastrúhanou mrkvou a zvyškom paradajkovej omáčky.
Šéfkuchár: Pavol Remenár | Recept z epizódy: 11. 06. 2017
Ingrediencie
- čerstvý tuniak
- 1 hrnček quinoy
- 3 hrnčeky vody
- 3-4 paradajky
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 1-2 PL trstinového cukru
- Provensálske bylinky
- 1 mrkva
- 1 limetka
- sezam
- korenie na ryby
- koriander
- soľ
- olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame