Ingrediencie
- 200 g tresky,
- 2 póry,
- 1 citrón,
- 5 kalerábov,
- 100g špenátu,
- 5 reďkoviek,
- 150 g masla,
- 3 ks paksoi,
- 100 g panko strúhanky,
- 600 ml mlieka,
- 3 PL olivového oleja,
- trebuľka,
- skelety z homára,
- koreňová zelenina,
- 100 ml vína,
- 150 ml rybacieho vývaru,
- 200 ml sladkej smotany,
- 10 zrniek kávy,
- 50 g petržlenovej vňate,
- 150 ml rastlinného oleja
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Treska v popole s kalerábovým pyré a homárovou omáčkou
Treska a pyré: Na plechu v rúre pečieme asi 20 minút pór, pokiaľ nestmavne a potom ho rozdrvíme na popol. Fóliu potrieme olivovým olejom, uložíme naň osolenú rybu pokvapkanú citrónom, ktorú sme obalili v popole z póru, pridáme trebuľku, zabalíme do fólie, dáme piecť do rúry na 105 stupňov a pečieme cca 15-20 min. Kaleráby očistíme, nakrájame a uvaríme v mlieku. Mäkké kaleráby pomixujeme spolu s maslom na pyré. Špenát oblanšírujeme a rozmixujeme s troškou vody. Nakrájanú reďkovku oblanšírujeme a podusíme na masle. Panko strúhanku opečieme na masle do chrumkava a posypeme ňou kalerábové pyré. Paksoi oblanšírujeme a krátko podusíme na masle.
50 g petržlenovej vňate rozmixujeme a zmiešame s rastlinným olejom, zahrejeme na 60 stupňov a používame na dekoráciu.
Homárová omáčka: Skelety z homára dáme piecť do rúry s koreňovou zeleninou. Po upečení preložíme do hrnca, zalejeme vínom a rybacím vývarom, pridáme kávové zrnká a redukujeme. Hotové precedíme, zahustíme sladkou smotanou a povaríme.
Podávame hotovú rybu spolu s kalerábovým pyré preliate homárovou omáčkou a dozdobené špenátom, reďkovkami, zeleným olejom a paksoi.
Šéfkuchár: Braňo Križan | Recept z epizódy: 26. 04. 2015
Ingrediencie
- 200 g tresky,
- 2 póry,
- 1 citrón,
- 5 kalerábov,
- 100g špenátu,
- 5 reďkoviek,
- 150 g masla,
- 3 ks paksoi,
- 100 g panko strúhanky,
- 600 ml mlieka,
- 3 PL olivového oleja,
- trebuľka,
- skelety z homára,
- koreňová zelenina,
- 100 ml vína,
- 150 ml rybacieho vývaru,
- 200 ml sladkej smotany,
- 10 zrniek kávy,
- 50 g petržlenovej vňate,
- 150 ml rastlinného oleja
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame