Ingrediencie
- 400 g kapra,
- 150 ml smotany na varenie,
- 2 mrkvy,
- ½ zeleru,
- 1 pór,
- 200 ml šťavy z červenej repy,
- 400 g listového špenátu,
- soľ, korenie,
- maslo na potretie
- na holandskú omáčku:
- 2 žĺtky, 200 ml smotany na varenie, pár kvapiek estragónového octu, voda, 125 g masla
- Kôprové kapučíno:
- 200 g masla,
- 1 cibuľa,
- 300 ml vývaru,
- 300 ml smotany,
- kôpor,
- 400 ml. mlieka,
- soľ, korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Torta z kapra
Mäso z vykosteného kapra pomelieme, pridáme na schladenie niekoľko kociek ľadu, studenú smotanu, vyšľaháme, osolíme, okoreníme a prepasírujeme cez jemné sitko. Potom polovicu hmoty zafarbíme na červeno zredukovanou šťavou z repy.
Zeleninu nakrájame nadrobno a krátko povaríme vo vode, aby zmäkla.
Špenát oblanšírujeme a poukladáme na dno formy. Na to navrstvíme červenú polovicu zmesi, vysypeme zeleninu a na ňu dáme bledú polovicu zmesi. Na vrch poukladáme do venčeka zvyšné lístky špenátu, celé potrieme rozpusteným maslom a pečieme pri 140-150 stupňoch asi 20 minút.
Žĺtky s octom, ktorý sme rozmiešali vo vode a so smotanou miešame nad parou, keď masa zhustne, pridáme rozpustené maslo. Omáčku vylejeme na tortu a dáme ešte zapiecť.
Kôprové kapučíno:
Cibuľku osmažíme na masle, zalejeme vývarom a smotanou, necháme zredukovať o cca 1/3, dochutíme soľou a korením a vymixujeme s kôprom do hladkej hmoty. Na vrch dáme penu z vyšľahaného mlieka.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 08. 06. 2014
Ingrediencie
- 400 g kapra,
- 150 ml smotany na varenie,
- 2 mrkvy,
- ½ zeleru,
- 1 pór,
- 200 ml šťavy z červenej repy,
- 400 g listového špenátu,
- soľ, korenie,
- maslo na potretie
- na holandskú omáčku:
- 2 žĺtky, 200 ml smotany na varenie, pár kvapiek estragónového octu, voda, 125 g masla
- Kôprové kapučíno:
- 200 g masla,
- 1 cibuľa,
- 300 ml vývaru,
- 300 ml smotany,
- kôpor,
- 400 ml. mlieka,
- soľ, korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame