Ingrediencie
- na 4 porcie:
- 600 g čerstvého lososa
- 30 ml ryžového octu
- 70 ml limetovej šťavy
- 100 ml pomarančovej šťavy
- 1 PL trstinového cukru
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 menšia červená cibuľa
- ½ čerstvej červenej papriky
- ½ čerstvej zelenej papriky tmavej
- 100g šalátovej uhorky
- 100 g papáje
- 100 g manga
- štipka mletého koriandra
- 10 g čerstvého koriandra
- 10 g čerstvej medovky
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Sviatočný lososový šalát – Ceviche
Filet z lososa nakrájame na širšie rezance s rozmermi asi 1 × 5 cm a osolíme. V miske vymiešame cukor, šťavu z limetiek, pomaranča a ryžový ocot. Pridáme očistený a na plátky nakrájaný cesnak. Lístočky koriandra a medovky nasekáme. Všetky spracované suroviny zamiešame a necháme približne 3- 4 hodiny odležať v chlade. (Mäso z lososa na povrchu obelie.) Medzitým nakrájame zostávajúce suroviny na malé kocky (4×4 mm). Červenú cibuľu pozdĺžne nakrájame najemno , zostávajúce suroviny pridáme do ceviche až tesne pred podávaním, dochutíme mletým koriandrom a necháme ešte dobre vychladiť.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Šéfkuchár: Vojtech Artz | Recept z epizódy: 01. 12. 2018
Ingrediencie
- na 4 porcie:
- 600 g čerstvého lososa
- 30 ml ryžového octu
- 70 ml limetovej šťavy
- 100 ml pomarančovej šťavy
- 1 PL trstinového cukru
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 menšia červená cibuľa
- ½ čerstvej červenej papriky
- ½ čerstvej zelenej papriky tmavej
- 100g šalátovej uhorky
- 100 g papáje
- 100 g manga
- štipka mletého koriandra
- 10 g čerstvého koriandra
- 10 g čerstvej medovky
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame