Sumec v zemiakových šupinách - Tajomstvo mojej kuchyne

Sumec v zemiakových šupinách

Maspoma

Sumca očistíme a vyfiletujeme. Kosť, odrezky, kožu spolu s petržlenom, mrkvou a cibuľou dáme variť a vývar neskôr použijeme na omáčku.

Filet osolíme, narežeme a do vzniknutej taštičky vložíme kôpor,  kúsok údeného sumca a pokvapkáme citrónom. Zemiaky osolíme, okoreníme a nakrájame na malé kolieska veľkosti šupiniek. Ďalej ich namáčame do bielka a lepíme na rybu. Na panvici zohrejeme olivový olej a sumca osmažíme z oboch strán.

Nakrájanú šalotku osmažíme na olivovom oleji, pridáme nakrájané a ošúpané uhorky, ktoré predtým zbavíme jadierok. Podlejeme vývarom, osolíme a podusíme. Neskôr pridáme smotanu,  creame fraiche, kôpor a nakoniec biele víno. Na zahustenie použijeme žĺtok, ktorý zmiešame ešte so zvyškom smotany, premiešame a už ďalej nevaríme.

Paradajky prekrojíme na polovičky, vložíme do zapekacej misy, posypeme parmezánom, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Do stredu vložíme rybu, podlejeme bielym vínom a pridáme bylinky. Pečieme pri 180 stupňoch asi 10 minút (podľa veľkosti porcie).

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 05. 06. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu