Ingrediencie
- Sumček africký
- filet z údeného sumca
- 500 g nových šalátových zemiakov
- mrkva, petržlen, cibuľa
- olivový olej
- 1 vajce
- 2 šalátové uhorky
- 1 šalotka
- 100 ml bieleho vína
- 100 ml smotany na šľahanie (30%)
- čerstvý kôpor
- 1 citrón
- 100 ml creme fraiche
- 5 paradajok
- 2 PL parmezánu
- majorán, šalvia, mäta
- soľ
- korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Sumec v zemiakových šupinách
Sumca očistíme a vyfiletujeme. Kosť, odrezky, kožu spolu s petržlenom, mrkvou a cibuľou dáme variť a vývar neskôr použijeme na omáčku.
Filet osolíme, narežeme a do vzniknutej taštičky vložíme kôpor, kúsok údeného sumca a pokvapkáme citrónom. Zemiaky osolíme, okoreníme a nakrájame na malé kolieska veľkosti šupiniek. Ďalej ich namáčame do bielka a lepíme na rybu. Na panvici zohrejeme olivový olej a sumca osmažíme z oboch strán.
Nakrájanú šalotku osmažíme na olivovom oleji, pridáme nakrájané a ošúpané uhorky, ktoré predtým zbavíme jadierok. Podlejeme vývarom, osolíme a podusíme. Neskôr pridáme smotanu, creame fraiche, kôpor a nakoniec biele víno. Na zahustenie použijeme žĺtok, ktorý zmiešame ešte so zvyškom smotany, premiešame a už ďalej nevaríme.
Paradajky prekrojíme na polovičky, vložíme do zapekacej misy, posypeme parmezánom, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Do stredu vložíme rybu, podlejeme bielym vínom a pridáme bylinky. Pečieme pri 180 stupňoch asi 10 minút (podľa veľkosti porcie).
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 05. 06. 2016
Ingrediencie
- Sumček africký
- filet z údeného sumca
- 500 g nových šalátových zemiakov
- mrkva, petržlen, cibuľa
- olivový olej
- 1 vajce
- 2 šalátové uhorky
- 1 šalotka
- 100 ml bieleho vína
- 100 ml smotany na šľahanie (30%)
- čerstvý kôpor
- 1 citrón
- 100 ml creme fraiche
- 5 paradajok
- 2 PL parmezánu
- majorán, šalvia, mäta
- soľ
- korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame