Špargľovo-zemiakový krém s údeným lososom a zillertálske taštičky - Tajomstvo mojej kuchyne

Špargľovo-zemiakový krém s údeným lososom a zillertálske taštičky

Maspoma

Špargľu a zemiaky očistíme, šupy dáme variť do mierne osolenej vody. Špargľu  krátko povaríme. Zemiaky nakrájame a orestujeme na masle, potom prelejeme vývarom zo šúp a dusíme. Mäkké zemiaky rozmixujeme s vývarom ponorným tyčovým mixérom a pridáme nakrájanú špargľu, ktorú už len krátko podusíme. Do krému na záver pridáme kyslú smotanu a ochutíme muškátovým orieškom a soľou.

Obidve múky zmiešame, osolíme a pomalým pridávaním mlieka vypracujeme tuhšie cesto, ktoré rozvaľkáme, vykrojíme z neho kolieska a naplníme zmesou z postrúhaných uvarených zemiakov, tvarohu, soli, pokrájanej pažítky a nastrúhaného muškátového orieška. Taštičky smažíme v rozpálenom oleji.

Špargľovo-zemiakový krém podávame zdobený plátkami údeného lososa a čerstvým kôprom spoločne s vysmážanými zillertálskymi taštičkami.

Maspoma

Šéfkuchár: Mirko Medík | Recept z epizódy: 08. 09. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu