Ingrediencie
- 300 g zemiakov,
- 200 g špargle,
- 100 g masla,
- 1 kyslá smotana,
- na cesto:
- 150 g ražnej múky,
- 150 g pšeničnej múky,
- soľ,
- mlieko,
- na plnku:
- 3 stredne veľké zemiaky ,
- 250 g tvarohu,
- soľ,
- pažítka,
- muškátový orech
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Špargľovo-zemiakový krém s údeným lososom a zillertálske taštičky
Špargľu a zemiaky očistíme, šupy dáme variť do mierne osolenej vody. Špargľu krátko povaríme. Zemiaky nakrájame a orestujeme na masle, potom prelejeme vývarom zo šúp a dusíme. Mäkké zemiaky rozmixujeme s vývarom ponorným tyčovým mixérom a pridáme nakrájanú špargľu, ktorú už len krátko podusíme. Do krému na záver pridáme kyslú smotanu a ochutíme muškátovým orieškom a soľou.
Obidve múky zmiešame, osolíme a pomalým pridávaním mlieka vypracujeme tuhšie cesto, ktoré rozvaľkáme, vykrojíme z neho kolieska a naplníme zmesou z postrúhaných uvarených zemiakov, tvarohu, soli, pokrájanej pažítky a nastrúhaného muškátového orieška. Taštičky smažíme v rozpálenom oleji.
Špargľovo-zemiakový krém podávame zdobený plátkami údeného lososa a čerstvým kôprom spoločne s vysmážanými zillertálskymi taštičkami.
Šéfkuchár: Mirko Medík | Recept z epizódy: 08. 09. 2013
Ingrediencie
- 300 g zemiakov,
- 200 g špargle,
- 100 g masla,
- 1 kyslá smotana,
- na cesto:
- 150 g ražnej múky,
- 150 g pšeničnej múky,
- soľ,
- mlieko,
- na plnku:
- 3 stredne veľké zemiaky ,
- 250 g tvarohu,
- soľ,
- pažítka,
- muškátový orech
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame