Rybacia polievka z kapra á la Bujabéza - Tajomstvo mojej kuchyne

Rybacia polievka z kapra á la Bujabéza

Maspoma

Kapra opláchneme, zbavíme hlavy a vyfiletujeme. Kosti a hlavu zalejeme vodou a varíme približne 10-15 minút.  Filety naporcujeme na  kúsky, osolíme a okoreníme. Cibuľu a cesnak nakrájame a orestujeme na rozpálenom oleji a masle. Koreňovú zeleninu nastrúhame na hrubšom strúhadle a tiež krátko opečieme. Zmes dochutíme ajvarom, mletou červenou paprikou, muškátovým orechom, premiešame a pridáme trocha masla. Zeleninu zalejeme precedeným vývarom a necháme chvíľku povariť.

Kúsky kapra obalíme v múke a krátko opečieme na panvici s rozpáleným olejom a maslom. Kapra vyberieme, odložíme a do panvice pridáme troška múky. Dobre premiešame a touto zápražkou zahustíme polievku. Dochutíme Dobrotou, soľou, korením a zjemníme smotanou. Na záver pridáme opečené filety a mäso z kostí. Krátko a slabo povaríme  (asi 10 minút).

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Rožok nakrájame a opečieme na oleji. Do výpeku pridáme trocha masla,  zaprášime mletou štipľavou červenou paprikou a pridáme do polievky. Hotovú polievku krátko pred dovarením dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Polievku servírujeme spolu s kyslou smotanou a opečeným rožkom.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 01. 12. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu