Ingrediencie
- 1 kapor (približne 1 kg)
- koreňová zelenina ( 1 mrkva, ½ zeleru, ½ petržlenu)
- 100 g masla
- 3-4 PL hladkej múky
- 100 ml sladkej smotany
- 2 PL ajvaru
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- olej
- petržlenová vňať
- mletá červená paprika sladká
- mletá červená paprika štipľavá
- soľ
- čierne korenie
- muškátový orech
- Dobrota
- 1 rožok
- 2 PL kyslej smotany
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Rybacia polievka z kapra á la Bujabéza
Kapra opláchneme, zbavíme hlavy a vyfiletujeme. Kosti a hlavu zalejeme vodou a varíme približne 10-15 minút. Filety naporcujeme na kúsky, osolíme a okoreníme. Cibuľu a cesnak nakrájame a orestujeme na rozpálenom oleji a masle. Koreňovú zeleninu nastrúhame na hrubšom strúhadle a tiež krátko opečieme. Zmes dochutíme ajvarom, mletou červenou paprikou, muškátovým orechom, premiešame a pridáme trocha masla. Zeleninu zalejeme precedeným vývarom a necháme chvíľku povariť.
Kúsky kapra obalíme v múke a krátko opečieme na panvici s rozpáleným olejom a maslom. Kapra vyberieme, odložíme a do panvice pridáme troška múky. Dobre premiešame a touto zápražkou zahustíme polievku. Dochutíme Dobrotou, soľou, korením a zjemníme smotanou. Na záver pridáme opečené filety a mäso z kostí. Krátko a slabo povaríme (asi 10 minút).
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Rožok nakrájame a opečieme na oleji. Do výpeku pridáme trocha masla, zaprášime mletou štipľavou červenou paprikou a pridáme do polievky. Hotovú polievku krátko pred dovarením dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Polievku servírujeme spolu s kyslou smotanou a opečeným rožkom.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 01. 12. 2018
Ingrediencie
- 1 kapor (približne 1 kg)
- koreňová zelenina ( 1 mrkva, ½ zeleru, ½ petržlenu)
- 100 g masla
- 3-4 PL hladkej múky
- 100 ml sladkej smotany
- 2 PL ajvaru
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- olej
- petržlenová vňať
- mletá červená paprika sladká
- mletá červená paprika štipľavá
- soľ
- čierne korenie
- muškátový orech
- Dobrota
- 1 rožok
- 2 PL kyslej smotany
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame