Ingrediencie
- 1 ryba Morský vlk (Lubina),
- citrónová medovka,
- tymian,
- citrón,
- cibuľa,
- na cestíčko:
- 500 g chlebovej múky,
- 3 vajcia,
- 2 kg hrubozrnnej soli,
- 100 ml vody,
- 2 hrste nasekaných byliniek,
- na holandskú omáčku:
- 3 žĺtky,
- šťava z 1 citróna,
- 100 ml bieleho vína,
- nasekaný zázvor,
- 500 ml olivového oleja,
- 3 PL ďatlového balzamikového octu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ryba v soľnej kruste
Vyčistenú rybu zvnútra polejeme citrónovou šťavou a naplníme nasekanými bylinkami, rybu nesolíme. Do hrubozrnnej soli vmiešame chlebovú múku, vajcia, trochu vody a nasekané bylinky. Vypracujeme cestíčko, ktoré uložíme na dno nádoby, naň položíme naplnenú rybu a opäť prekryjeme vrstvou cestíčka. Pečieme na grile pri 250 stupňoch asi hodinu. Potom rybu vyberieme, prikryjeme alobalom a uterákom, aby bolo mäso šťavnaté. Suroviny na omáčku zmiešame v miske a šľaháme na pare. Keď začne hustnúť, pridávame olivový olej a omáčku vymiešame. Na záver dochutíme ďatlovým balzamikovým octom.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 02. 06. 2013
Ingrediencie
- 1 ryba Morský vlk (Lubina),
- citrónová medovka,
- tymian,
- citrón,
- cibuľa,
- na cestíčko:
- 500 g chlebovej múky,
- 3 vajcia,
- 2 kg hrubozrnnej soli,
- 100 ml vody,
- 2 hrste nasekaných byliniek,
- na holandskú omáčku:
- 3 žĺtky,
- šťava z 1 citróna,
- 100 ml bieleho vína,
- nasekaný zázvor,
- 500 ml olivového oleja,
- 3 PL ďatlového balzamikového octu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame