Ingrediencie
- 500 g ryby (napr. tresky)
- 150 g hladkej múky + múka na obalenie ryby
- 2 vajcia
- 250 ml svetlého piva
- soľ
- korenie
- olej
- 500 g zemiakov
- 1 cibuľa
- 50 g šunky
- maslo
- 2 PL hladkej múky
- 100 ml mlieka
- 100 ml vývaru
- 100 ml šľahačkovej smotany
- soľ
- korenie
- petržlenová vňať
- muškátový orech
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ryba v pivnom cestíčku s bešamelovými zemiakmi
Postup: Rybu osolíme a obalíme v múke. Múku zmiešame s dvomi žĺtkami a pivom. Osolíme, okoreníme a dobre prešľaháme. Z osolených bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame ho do pivného cestíčka. Rybu ponárame do cestíčka a okamžite kladieme na olej opekať. Olej nesmie byť priveľmi rozhorúčený a rybu na ňom pomaly asi 5 minút pečieme.
Na bešamelové zemiaky si nakrájame cibuľku, ktorú si zľahka opražíme na masle. Pridáme nakrájanú šunku, múku, smotanu, mlieko, vývar a na panvici premiešavame. Zemiaky nakrájame a prisypeme ich do panvice. Dochutíme vývarom, bylinkami, muškátovým orechom, prípadne soľou a korením.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 19. 03. 2017
Ingrediencie
- 500 g ryby (napr. tresky)
- 150 g hladkej múky + múka na obalenie ryby
- 2 vajcia
- 250 ml svetlého piva
- soľ
- korenie
- olej
- 500 g zemiakov
- 1 cibuľa
- 50 g šunky
- maslo
- 2 PL hladkej múky
- 100 ml mlieka
- 100 ml vývaru
- 100 ml šľahačkovej smotany
- soľ
- korenie
- petržlenová vňať
- muškátový orech
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame