Ryba v kožuchu - Tajomstvo mojej kuchyne

Ryba v kožuchu

Maspoma

Mrkvu, zemiaky a cviklu predvaríme v šupe, očistíme a nastrúhame. Takto pripravenú zeleninu postupne vrstíme do väčšej misy. Na spodok uložíme cviklu, dochutíme soľou, korením  a polejeme  majonézou, ktorú sme predtým zmiešali so smotanou. Ďalej uložíme vrstvu mrkvy, opäť majonézu so smotanou, vajíčka, kyslé uhorky a ešte raz majonézu so smotanou. Potom nastrúhame polovicu uvarených zemiakov, posypeme ich nakrájanou jarnou cibuľkou alebo pažítkou, pridáme nakrájané ryby a dobre utlačíme. Všetko posypeme ešte jednou vrstvou zemiakov, opäť dobre utlačíme a necháme odležať v chlade. Na záver vyklopíme na veľký tanier, dozdobíme posekaným kôprom a petržlenovou vňaťou.

Maspoma

Šéfkuchár: Helena Syuková | Recept z epizódy: 25. 06. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu