Ingrediencie
- 500 g uvarenej cvikly
- 500 g sleďov v slanom náleve
- 500 g zemiakov
- 500 g uvarenej mrkvy
- 250 g majonézy
- 250 g kyslej smotany
- 4 kyslé uhorky
- soľ
- čierne korenie
- petržlenová vňať
- kôpor
- 4 vajcia natvrdo
- jarná cibuľka alebo pažítka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ryba v kožuchu
Mrkvu, zemiaky a cviklu predvaríme v šupe, očistíme a nastrúhame. Takto pripravenú zeleninu postupne vrstíme do väčšej misy. Na spodok uložíme cviklu, dochutíme soľou, korením a polejeme majonézou, ktorú sme predtým zmiešali so smotanou. Ďalej uložíme vrstvu mrkvy, opäť majonézu so smotanou, vajíčka, kyslé uhorky a ešte raz majonézu so smotanou. Potom nastrúhame polovicu uvarených zemiakov, posypeme ich nakrájanou jarnou cibuľkou alebo pažítkou, pridáme nakrájané ryby a dobre utlačíme. Všetko posypeme ešte jednou vrstvou zemiakov, opäť dobre utlačíme a necháme odležať v chlade. Na záver vyklopíme na veľký tanier, dozdobíme posekaným kôprom a petržlenovou vňaťou.
Šéfkuchár: Helena Syuková | Recept z epizódy: 25. 06. 2018
Ingrediencie
- 500 g uvarenej cvikly
- 500 g sleďov v slanom náleve
- 500 g zemiakov
- 500 g uvarenej mrkvy
- 250 g majonézy
- 250 g kyslej smotany
- 4 kyslé uhorky
- soľ
- čierne korenie
- petržlenová vňať
- kôpor
- 4 vajcia natvrdo
- jarná cibuľka alebo pažítka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame