Ryba na zázvore s pučenými zemiakmi a mrkvovým šalátom - Tajomstvo mojej kuchyne

Ryba na zázvore s pučenými zemiakmi a mrkvovým šalátom

Maspoma

Tresku naporcujeme  na kúsky asi 7 x 7 cm. Nakrájame tri cibule aj cesnak na tenké kolieska a zázvor nastrúhame na jemnom strúhadle. Do naolejovanej zapekacej misy vrstvíme cibuľu, tresku, soľ, korenie, cesnak, zázvor, cibuľu, tresku, soľ, korenie, cesnak, zázvor, cibuľu. Zapekaciu misu zatvoríme alebo prikryjeme alobalom a pečieme pri 180 stupňoch asi 40 minút. Potom odokryjeme a pečieme pri 200 stupňoch  ešte asi 15 minút, aby ryba dostala zlatú farbu.

Mrkvu nastrúhame na jemno. Pomaranč ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Z oleja, medu, limetkovej šťavy a soli urobíme nálev a polejeme ním šalát. Premiešame.

Uvarené zemiaky popučíme spolu s maslom a dozdobíme bylinkami podľa chuti.

Podávame tresku so zeleninou, pučenými zemiakmi a mrkvovým šalátom.

Maspoma

Šéfkuchár: Andrej Wallner | Recept z epizódy: 03. 04. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu