Ingrediencie
- 600 g čerstvej tresky
- 3 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- zázvor
- soľ
- mleté čierne korenie
- na mrkvový šalát:
- mrkva
- limetka
- pomaranč
- med
- slnečnicový olej
- soľ
- + zemiaky, maslo a bylinky podľa chuti
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ryba na zázvore s pučenými zemiakmi a mrkvovým šalátom
Tresku naporcujeme na kúsky asi 7 x 7 cm. Nakrájame tri cibule aj cesnak na tenké kolieska a zázvor nastrúhame na jemnom strúhadle. Do naolejovanej zapekacej misy vrstvíme cibuľu, tresku, soľ, korenie, cesnak, zázvor, cibuľu, tresku, soľ, korenie, cesnak, zázvor, cibuľu. Zapekaciu misu zatvoríme alebo prikryjeme alobalom a pečieme pri 180 stupňoch asi 40 minút. Potom odokryjeme a pečieme pri 200 stupňoch ešte asi 15 minút, aby ryba dostala zlatú farbu.
Mrkvu nastrúhame na jemno. Pomaranč ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Z oleja, medu, limetkovej šťavy a soli urobíme nálev a polejeme ním šalát. Premiešame.
Uvarené zemiaky popučíme spolu s maslom a dozdobíme bylinkami podľa chuti.
Podávame tresku so zeleninou, pučenými zemiakmi a mrkvovým šalátom.
Šéfkuchár: Andrej Wallner | Recept z epizódy: 03. 04. 2016
Ingrediencie
- 600 g čerstvej tresky
- 3 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- zázvor
- soľ
- mleté čierne korenie
- na mrkvový šalát:
- mrkva
- limetka
- pomaranč
- med
- slnečnicový olej
- soľ
- + zemiaky, maslo a bylinky podľa chuti
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame