Ingrediencie
- Suroviny:
- 1 veľký batat
- 2 pstruhy
- 100 g syra chedar
- 50 g slaninky
- 100 g masla
- 5 strúčikov cesnaku
- 100 ml mlieka
- 1 PL strúhaného kokosu
- olej
- 1 PL medu so zázvorom
- 1 limetka
- hladká múka na pomúčenie ryby
- korenie na ryby
- soľ
- citrónová tráva
- rozmarín
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Rozmarný batat s pečeným pstruhom
Postup: Batat prekrojíme na štvrtiny a dáme upiecť do rúry. Umytého pstruha osolíme a naplníme nakrájanou limetkou, neošúpanými popučenými strúčikmi cesnaku, plátkami masla a rozmarínom. Okoreníme citrónovou trávou a korením na ryby, pomúčime a opečieme na panvici. Pstruha preložíme a pečieme v rúre pri teplote 190-200 stupňov asi 20 minút. Z upečených batatov vydlabeme vnútro, ktoré zmiešame s medom so zázvorom, kokosom, mliekom, maslom, dochutíme soľou, citrónovou trávou a rozmixujeme na pyré. Na šupky s batatov položíme trochu masla a dáme ich zapiecť. Ďalej ich plníme batatovým pyré, ktoré posypeme strúhaným syrom a na vrch poukladáme kúsky slaninky. Naplnené bataty dáme zapiecť na 10 minút.
Šéfkuchár: Juraj Hrčka | Recept z epizódy: 30. 10. 2016
Ingrediencie
- Suroviny:
- 1 veľký batat
- 2 pstruhy
- 100 g syra chedar
- 50 g slaninky
- 100 g masla
- 5 strúčikov cesnaku
- 100 ml mlieka
- 1 PL strúhaného kokosu
- olej
- 1 PL medu so zázvorom
- 1 limetka
- hladká múka na pomúčenie ryby
- korenie na ryby
- soľ
- citrónová tráva
- rozmarín
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame