Raky s pyré z jarného hrášku a marinovanými šalotkami - Tajomstvo mojej kuchyne

Raky s pyré z jarného hrášku a marinovanými šalotkami

Maspoma

Raky varíme v osolenej vode cca 4 min. Potom ich dáme do vody s ľadom. Hotové olúpeme. Na panvicu dáme olej pridáme ošúpané panciere s ráčikov , tymian , podlejem vínom a zredukujeme. Zahustíme smotanou a maslom. Hotovú omáčku prepasírujeme.
Hrášok uvaríme vo vývare s tymianom , ochutíme soľou a korením , potom zmixujeme a prepasírujeme.
Cibuľky orestujeme na oleji, pridáme tymián a šafrán zalejeme vývarom a podusíme. Na záver dochutíme maslom.
Ráčikov podávame s hráškovým pyré , varenou mrkvičkou a cibuľami, ozdobené púpavou a klíčkami, pokvapkané repkovým olejom.

Maspoma

Šéfkuchár: Bjodern Juhnke | Recept z epizódy: 07. 04. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu