Ingrediencie
- 20 ks sladkovodných ráčikov,
- 100 ml bieleho vína,
- 100 ml smotany,
- 1 PL masla,
- rastlinný olej,
- na marinované šalotky:
- 300 g šalotky,
- 2 vetvičky tymiánu,
- šafrán,
- 50 g masla,
- rastlinný olej,
- 100 ml zeleninového vývaru,
- na hráškové pyré:
- 200 g hrášku,
- 100 ml vývaru,
- 2 vetvičky tymiánu,
- soľ,
- korenie,
- na zdobenie:
- mladé púpavové lístky,
- klíčky hrášku,
- repkový olej,
- mladé mrkvičky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Raky s pyré z jarného hrášku a marinovanými šalotkami
Raky varíme v osolenej vode cca 4 min. Potom ich dáme do vody s ľadom. Hotové olúpeme. Na panvicu dáme olej pridáme ošúpané panciere s ráčikov , tymian , podlejem vínom a zredukujeme. Zahustíme smotanou a maslom. Hotovú omáčku prepasírujeme.
Hrášok uvaríme vo vývare s tymianom , ochutíme soľou a korením , potom zmixujeme a prepasírujeme.
Cibuľky orestujeme na oleji, pridáme tymián a šafrán zalejeme vývarom a podusíme. Na záver dochutíme maslom.
Ráčikov podávame s hráškovým pyré , varenou mrkvičkou a cibuľami, ozdobené púpavou a klíčkami, pokvapkané repkovým olejom.
Šéfkuchár: Bjodern Juhnke | Recept z epizódy: 07. 04. 2013
Ingrediencie
- 20 ks sladkovodných ráčikov,
- 100 ml bieleho vína,
- 100 ml smotany,
- 1 PL masla,
- rastlinný olej,
- na marinované šalotky:
- 300 g šalotky,
- 2 vetvičky tymiánu,
- šafrán,
- 50 g masla,
- rastlinný olej,
- 100 ml zeleninového vývaru,
- na hráškové pyré:
- 200 g hrášku,
- 100 ml vývaru,
- 2 vetvičky tymiánu,
- soľ,
- korenie,
- na zdobenie:
- mladé púpavové lístky,
- klíčky hrášku,
- repkový olej,
- mladé mrkvičky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame