Ingrediencie
- Pražma v cestíčku
- 1 pražma
- 1 hrnček soli
- 1 -2 hrnčeky hladkej múky/podľa hustoty
- 1 hrnček vody
- bylinky (rozmarín, tymian)
- pomarančová soľ
- citrón
- olej
- 1 žĺtok
- Pražma s bylinkovou krustou
- 1 pražma
- pomarančová soľ
- 2 toastové chleby
- bylinky (petržlenová vňať, tymian)
- 1-2 PL rozpusteného masla
- 1-2 PL oleja
- Pražma so zemiakovými šupinkami
- 1 pražma
- pomarančová soľ
- 2-3 zemiaky
- 1 bielok
- olej
- +
- na prílohu
- 1 pak choi
- 1 fenikel
- 1 cuketa
- 1 cuketa
- 2 paradajky
- 5-6 šampiňónov
- na omáčku Buerre blanc
- rybací vývar
- soľ
- čierne korenie
- balzamikový ocot
- 100 g masla
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pražmy troch chutí
Postup:
- Rybu vcelku umyjeme, očistíme, ochutíme pomarančovou soľou, naplníme bylinkami (rozmarín, tymian) a kúskom citróna. Z jedného hrnčeka soli, dvoch hrnčekov múky a približne jedného hrnčeka vody spracujeme cesto. Vyvaľkáme a obalíme v ňom rybu, ktorú sme predtým potreli olejom. Cesto potrieme žĺtkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov Celzia približne 15 minút.
Podávame preliate omáčkou, s pak choi a opečenou bagetou.
- Rybu umyjeme, očistíme, vyfiletujeme a ochutíme pomarančovou soľou. Toastový chlieb rozmixujeme s bylinkami (petržlenová vňať, tymian), pridáme rozpustené maslo a olej v pomere 1:1, množstvo podľa potreby, aby sme dostali požadovanú hustotu. Filety obalíme z jednej strany v bylinkovej kruste a na strane s kožou krátko opečieme na rozohriatom oleji. Na záver dáme krátko zapiecť do rúry.
Podávame preliate omáčkou, s pak choi a opečenou bagetou.
- Rybu umyjeme, očistíme, vyfiletujeme a ochutíme pomarančovou soľou. Zemiaky očistíme, nakrájame na tenké plátky, namočíme v bielku a prikladáme na filety len z jednej strany. Filety krátko opekáme na rozpálenom oleji z obidvoch strán, najskôr zo strany, kde sú obalené zemiakmi.
Podávame preliate omáčkou, s grilovanou zeleninou a opečenou bagetou.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
príloha a omáčka: Baklažán, cuketu a fenikel nakrájame na väčšie plátky, paradajky a hríby na väčšie kúsky. Postupne ugrilujeme na oleji – najskôr fenikel, cuketu, baklažán, neskôr pridáme hríby a na záver paradajky. Všetko ochutíme soľou, korením a balzamikovým octom.
Ako prílohu na oleji krátko opražíme pak choi, chvíľu podusíme a ochutíme pomarančovou soľou.
Na omáčku z odrezkov ryby a zeleniny pripravíme vývar, zahustíme trochou masla a dochutíme balzamikovým octom. Na záver rozmixujeme.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 20. 05. 2018
Ingrediencie
- Pražma v cestíčku
- 1 pražma
- 1 hrnček soli
- 1 -2 hrnčeky hladkej múky/podľa hustoty
- 1 hrnček vody
- bylinky (rozmarín, tymian)
- pomarančová soľ
- citrón
- olej
- 1 žĺtok
- Pražma s bylinkovou krustou
- 1 pražma
- pomarančová soľ
- 2 toastové chleby
- bylinky (petržlenová vňať, tymian)
- 1-2 PL rozpusteného masla
- 1-2 PL oleja
- Pražma so zemiakovými šupinkami
- 1 pražma
- pomarančová soľ
- 2-3 zemiaky
- 1 bielok
- olej
- +
- na prílohu
- 1 pak choi
- 1 fenikel
- 1 cuketa
- 1 cuketa
- 2 paradajky
- 5-6 šampiňónov
- na omáčku Buerre blanc
- rybací vývar
- soľ
- čierne korenie
- balzamikový ocot
- 100 g masla
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame