Ingrediencie
- na kapra:
- 1 filet z kapra
- ½ čerstvého feniklu
- 1-2 mrkvy
- ½ póru
- 2 PL octu
- 4 PL obaľovacej zmesi kukuričnej so sezamom, Mäspoma
- 50 g parmezánu
- 2 strúčiky cesnaku
- petržlenová vňať
- soľ
- čierne korenie
- nové korenie celé
- pomarančová kôra
- maslo
- na pyré:
- 4 paštrnáky
- 2 PL masla
- citrónová šťava
- troška cukru
- soľ
- voda
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pošírovaný kapor s paštrnákovým pyré
Do hrnca dáme variť vodu, pridáme fenikel, mrkvu, pór, nové i čierne korenie, soľ a ocot. Povaríme 10 minút, znížime teplotu, aby voda len jemne bublala a vložíme kapra (udržiavame pod bodom varu, ak máme teplomer, ideálne cca 75°C). Pošírujeme 7-10 minút. Obaľovaciu zmes jemne rozdrvíme na drobné kúsky, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, petržlenovú vňať, pomarančovú kôru a premiešame. Zmesou posypeme kapra, na vrch pridáme nastrúhaný parmezán a plátok masla, vložíme do vyhriatej rúry a necháme zopár minút zapiecť, resp. kým sa parmezán neroztopí.
Paštrnák uvaríme do mäkka. Ešte teplý vložíme do mixéra, rozmixujeme s troškou vody na požadovanú hustotu, pridáme maslo, citrónovú šťavu, troška cukru a soľ.
Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 08. 03. 2021
Ingrediencie
- na kapra:
- 1 filet z kapra
- ½ čerstvého feniklu
- 1-2 mrkvy
- ½ póru
- 2 PL octu
- 4 PL obaľovacej zmesi kukuričnej so sezamom, Mäspoma
- 50 g parmezánu
- 2 strúčiky cesnaku
- petržlenová vňať
- soľ
- čierne korenie
- nové korenie celé
- pomarančová kôra
- maslo
- na pyré:
- 4 paštrnáky
- 2 PL masla
- citrónová šťava
- troška cukru
- soľ
- voda
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame